ABD'nin Skandal Kararına Uşak'tan Tepki Yağdı

1964
8-12-2017

Amerika'nın Kudüs'e yönelik skandal kararı Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Kudüs Bizimdir" yürüyüşü ile yüzlerce vatandaş tarafından protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini kente taşımasına yönelik verdiği karar Uşak'ta tepkiye neden oldu.

Uşak Belediyesi önünde başlayan ve İsmetpaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar süren yürüyüşe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar katıldı.

"Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Trump sen hayırdır" gibi dövizlerin açıldığı yürüyüşte sloganlar atılarak hukuksuz karar eleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Kardeşlik ve Dayanışma Platformu sözcüsü, Memur-Sen Uşak İl Başkanı Mehmet Karaçallık, Kudüs'ün savaşın değil barışın şehri olduğunu vurguladı. ABD'nin bu kararı aldığı 1995 yılından bu yana Müslümanlara karşı kullandığını belirten Karaçallık, "Bu hareket basit bir hareket değil, siyonizmin ve emperyalizmin ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD, Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da yitirmiştir. ABD, İsrail ile aynı statüde işgalin tarafı olmuştur." dedi.

Kudüs'ün bir savaş gerekçesine dönüştürülmek istendiğini, tüm Müslüman aleminin bu girişimin karşısında bir ve bütün olduğunu belirten Karaçallık Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı Türkiye ile ortak hareket edeceğine inandıklarının altını çizdi. Karaçallık özgür Kudüs'e vurgu yaptı.

CAHAN: GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Protestonun ardından konuşan ve Uşak'ın 7'den 77'ye tüm şehir olarak Kudüs için birleştiğini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yapılan protestonun herhangi bir siyasi partiyi veya sivil toplum kuruluşunu temsil etmediğini söyledi.

Kudüs'ün tüm yurt için ortak bir hassasiyet olduğunu aktaran Başkan Nurullah Cahan, "Kudüs İslam dünyasının çok değerli bir şehri ve İslam dünyasının başkentidir. Özellikle sadece Amerika'nın ve siyonistlerin bu talebi kabul edilemez. Uşak olarak bunu asla kabul etmediğimizin altını çiziyorum." dedi.

Cahan, Türk Milleti'nin hassas dönemlerde ortaya koyduğu refleksi ve duruşu Kudüs konusunda da ortaya koyduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İnşallah bu birlikte hareket etme iradesi, yapılan dualar bizleri mutlak zafere götürecek ve Kudüs o eski güzel günlerini tekrar yaşayacak. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemiz üzerine ve İslam dünyası üzerine oynanan oyun çok. Ancak bu birlik ve beraberlikle İslam dünyasındaki ateşi söndüreceğiz."

Son Düzenlemeler: 08 Aralýk, 2017
İlgili İçerikler: Sahure Karyağdı UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI UŞAK'TAN YÜKSELEN DEĞERLİ SES HAYRANLARIYLA BULUŞACAK GENÇ KUŞAK'TAN UŞAK'A YEŞİL HAZİNE Hacı Ömer Karyağdı UŞAK'TAN BİR 'YILDIZ' GEÇTİ Uşak'tan çıkan yardım TIR'ları Sahiplerine Teslim Edildi Uşak'tan Sınıra Gönül Köprüsü Belediye Başkanı Cahan'dan 'HERO' Tişörtlü Darbeciye Sert Tepki ​Bayırbucak İçin Uşak'tan Rekor Yardım
uşak uşak belediyesi yürüyüş tepki murullah cahan kudüs ilk kıble