AHİLİK HAFTASINDA UŞAK'LI ESNAFLAR UNUTULMADI

19-09-2018

Belediye Başkanı Cahan’dan Esnaf Sarayı Müjdesi

Ahilik haftası münasebetiyle Uşak’ta düzenlenen etkinlikler bugün yapılan esnaf ziyareti ile devam etti.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında İsmetpaşa Caddesi üzerindeki esnaflar iş yerlerinde ziyaret edildi. Ziyarete Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, yılın ahisi İsmail İstek ve esnaf odaları başkanları katıldı.

Esnafların ahilik haftasını kutlayan ve bu sırada halkın talep ve önerilerini dinleyerek projelere ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan sıcak ilgiyle karşılandı. Sabah erken saatlerde başlayan ziyarette esnaflara karanfiller ve hediyeler takdim edildi.

BAŞKAN CAHAN’DAN ESNAF SARAYI MÜJDESİ

Esnafların, toplumumuzun bel kemiği olduğunu belirten ve daima yanlarında olacaklarını söyleyen Başkan Cahan, Uşak’ta kültürel değerleri yaşatmak adına yapılan etkinliklerden duydukları memnuniyeti paylaştı. Daima vatandaşla iç içe olduklarını ve ortak akıl ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Oda başkanlarımız burada ve onlardan gelen tüm talepleri gerçekleştirdik. Özellikle pazar yerleriyle ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Pazarlarımızı kapalı hale getirdik. Bunun yanında diğer esnaflarımızın Çanakkale, Kapadokya, Bursa, Konya gibi illerimize kültürel gezilere gönderdik. Her yıl esnaf festivali düzenledik. Yerli esnafımızı düşünerek Uşak’ın en işlek yerlerine stantlar kurarak, sanatçılar getirerek onların kazanması için çalıştık. Burada bir de müjde verelim, güzel bir esnaf sarayını Uşak’a kazandıracağız.” dedi. Cahan, Uşak’ın Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk kez böyle bir esnaf ziyaretine ev sahipliği yaptığını paylaştı.

SAVAŞ: KADİM GELENEĞİMİZİ YAŞATIYORUZ

Ahi İsmail İstek’in iş yerine yakın bir bölgede ziyaretlerin gerçekleştirildiğini aktaran Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, “Ben yine burada belediye başkanımıza teşekkür etmeden geçemeyeceğim çünkü bugün yine bizi yalnız bırakmadı. Ahimizle beraber bugün akşama kadar çam sakızı çoban armağanı küçük hediyelerimizle beraber ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.  Esnaflarımızla bir araya gelecek, kadim geleneğimizi yaşatacak, birliğimizi daha da güçlendirmiş olacağız. ” açıklamalarında bulundu.

“Sayın Belediye Başkanımızın ve Birlik Başkanımızın katkılarıyla 11. Ahilik kutlamaları çok keyifli geçiyor.” diyen yılın ahisi İsmail İstek ise, “Hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen Sayın Belediye Başkanımızdan bir de buraya bir çeşme talebinde bulunmuştuk. Onu da kısa sürede yaptırarak açılışına katıldı. Hizmetleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. İnşAllah her konuda bunların devamı gelecektir.” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan esnaflarsa unutulmadıkları ve kadim geleneğin yaşatılmasından dolayı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İlgili İçerikler: GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA Emekli Pastane Esnaflarından Ömer Altınordu ENGELLİ HAFTASINDA BAŞKAN ÇAKIN'DAN YENİ TESİS MÜJDESİ Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı Kamyoncu Esnaflarından İsmail Dinç Dokumacı Esnaflarından Mehmet Ünlü UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI ULUBEY ESNAFLARI KAPADOKYA'YA UĞURLANDI Eski Pamuklu Dokuma Esnaflarından Mehmet Çakır
uşak uşak belediyesi nurullah cahan esnaf ziyareti ahilik haftası