İhtiyaç Sahipleri Uşak Belediyesi İle Gülümsüyor

31-05-2017

-Sosyal Yardımlarda Hz. Ömer Hassasiyeti Esas Alınıyor

Uşak Belediyesi sosyal yardım konusunda pek çok ile örnek olacak projelerle iki yıldır vatandaşa hizmet veriyor.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın göreve gelmesiyle 2015 yılında kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana binlerce aileye umut oldu.

Kurulduğu günden bu yana 15 bin 150 kişinin yardımlardan faydalanmak üzere başvuruda bulunduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce, ihtiyaç sahiplerine gıda, giysi, kırtasiye, eşya gibi çeşitli yardımlar sağlanıyor.

Ramazan ayı kapsamında yapılacak gıda desteklerini de vatandaşa ulaştıran Uşak Belediyesi, 19 personeliyle her mahallede çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal yardımın bir devlet için oldukça önemli olduğuna işaret eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu alanda 15 projenin aktif olarak uygulandığını ifade etti.

Sosyal Yardım İşleri faaliyetlerinin daha da yaygın bir hale getirilmesi amacıyla proje üretiminin sürdüğünü belirten Başkan Cahan, "Bizler komşusu açken tok yatmaktan rahatsızlık duyan, tanımadığı insanın derdiyle dertlenen mukaddes bir milletiz. Bu güzel toplumda dertli kimse kalmasın arzusuyla çalışıyoruz ve dokunmadık gönül, mutluluğun eksik olduğu hane kalmasın istiyoruz. Kim zordaysa biz oradayız. Ekiplerimiz tüm mahallelerimizde, Uşak'ın her noktasında, mesai kavramını hiçe sayarak çalışıyor. Bizim için gülümseyen bir yüzden daha kıymetli bir şey yok." dedi.

YUVALARA HUZUR DOKUNUŞU

Zorda kalana yardım etmenin her şeyden önce İslam'ın bir emri olduğuna değinen Başkan Cahan, "Bizler mensubu olduğumuz bu yüce dinin emirlerini uygulamakla mükellefiz. Hem insan olarak, hem de birer Müslüman olarak yardımlar bizler için bir gereklilik. Bir babanın, annenin sıkıntısına derman olacak, yuvalara huzur sağlayacak destekler Ramazan ayında artarak devam edecek. Yaklaşık 2 bin aileye ramazan kumanyalarının ulaşması planlanıyor. Bu bizim için bir sınır değil. Daha fazla talep olursa bu rakam da yükselecektir. Uşak Belediyesi olarak vatandaşımızla her zaman birlik içerisinde olduk ve onların dertleriyle dertlendik. Bu konudaki hassasiyetimiz de her zaman bu şekilde olacaktır." diye konuştu.

Ramazan ayının atmosferinde daha sıkı bir dayanışma içerisinde olunması gerektiği çağrısını yapan Başkan Cahan, olumsuz havaların iyileşmesiyle mahalle iftarlarının da her yıl olduğu gibi bu yıl da başlayacağını kaydetti.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Uğuz ise, yardımların doğru hedeflere ulaştırılması ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi için hassas bir çalışma yürüttüklerini aktararak, "Bize başvuruda bulunan ailelerimize ulaşıyoruz. Bunun dışında bir yakınının bildirdiği veya bizim tespit ettiğimiz adreslerde de aynı şekilde incelemede bulunuyoruz. İhtiyaç neyse ona göre yardımlarımız şekilleniyor. Desteklerin doğru yerlere sağlanacağından emin oluyoruz. Yine Ramazan ayı içerisinde de aynı şekilde gıda kolilerimiz ailelerimize teslim ediliyor. İlk 5 günde başvuruda bulunan 350 aileye gıda kolilerimiz teslim edildi." açıklamalarına yer verdi.

HER ALANDA PROJE GELİŞTİRİLİYOR

Ev eşyasından kırtasiyeye kadar çeşitli destekler sağladıklarını vurgulayan Uğuz şu bilgileri paylaştı:

"Şehrimizde yaşayan asker ailelerini aylığa bağlıyoruz. Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezimizde stres, öfke ve aile sorunlarını çözemeyen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak destek veriyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin çamaşırlarını belediyemiz bünyesinde kurduğumuz çamaşırhanede ücretsiz yıkıyoruz. Başta üniversite öğrencilerimiz, geleceğimizin teminatları olmak üzere eşya yardımlarında bulunuyoruz. 2015 yılına kadar böyle bir birim yoktu. Ancak şimdi ulaşabildiğimiz veya bize ulaşan ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyoruz ve olacağız."

ADALETİN SULTANI HZ. ÖMER HASSASİYETİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Çölyak hastalığı gibi yaşamı doğrudan etkileyen rahatsızlıklarda vatandaşların yanında olduklarını ve yaşamı kolaylaştıracak çeşitli destekler sağlandığını söyleyen Uğuz, "Öksüz ve yetimlerimizin evlerini ziyaret ederek dertlerini dinliyoruz. Adalet Sultanı Hz. Ömer'in hassasiyetini hissederek, vatandaşın sorunlarına çözüm için mücadele ediyoruz. Faaliyetlerimizin öneminin farkındayız ve çalışmalarımızı hassasiyetle icra ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili İçerikler: Naile Eroğlu Adile Oktay Kamile Başcı BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Naile Demirel ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sosyal yardım işleri müdürlüğü paket dağıtımı