İMZALAR ATILDI, UTAŞLI İŞÇİLER MUTLU SONA ULAŞTI

24-12-2018

Türkiye’de bir ilk olan toplu iş sözleşmesi Uşak Belediyesi ile Hak İş’e bağlı Öz Orman İş Sendikası arasında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kamuda çalışan işçilerin taşeron kadrosuna geçmesiyle birlikte işçilere belli bir güvence sağlanmıştı. Bu kapsamda hayata geçirilen toplu iş sözleşmesi Türkiye’de ilk Uşak Belediyesi ile Hak İş’e bağlı Öz Orman İş Sendikası arasında gerçekleştirilirken pazartesi günü ise Hak İş’e bağlı bir diğer sendikayla yapılacağı belirtildi.  İmza törenine Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan, Öz Orman İş Sendika Genel Başkanı Settar Aslan,  İstanbul, Ankara, Denizli ve Isparta Şube Başkanları, Hizmet İş Sendika Başkanı, Utaş Genel Müdürü Seyfullah Furtuna, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve uşaklı işçiler katıldı.

Utaşlı İşçiler Yeni Sözleşmeyi Çoşkuyla Karşıladı

Utaş’ın 1030 kadrolu ve taşeron işçilerinin aynı haklardan yararlanabileceği toplu iş sözleşmesi, işçiler tarafından sevinçle karşılandı. Konuşması sırasında sözleşmenin maddelerini açıklayan Başkan Cahan’a yüksek alkışla birlikte ‘En büyük Başkan bizim Başkan’ sloganı atıldı. Sözleşmede yer alan maddeler ise ana hatlarıyla şu şekilde: Sözleşme 1 Temmuz 2018 yılı itibariyle geçerli olmakla birlikte, yılbaşında enflasyon artı %3’lük ve sonraki dönemlerde %4’erde artış söz konusu. Bunun yanı sıra işçilere 52 günlük ikramiye ve yakıt çocuk eğitim gibi ek yardımlar da sağlanacak.

Başkan Cahan: “Emeğinizin ve Alın Terinizin Karşılığını En Güzel Şekilde Vermek Boynumuzun Borcu”

Sözleşme maddelerini açıklayan Başkan Cahan, Utaş’ın Uşak Belediyesi’ne ait bir şirket olduğunu belirtirken, Utaş’ın bugüne kadar olan tüm hizmetlerini Uşak halkı için yaptığının altını çizdi. İşçilerin özverili ve gayretli çalışmalarından bahseden Başkan Cahan, Uşak’ın değişiminde işçilerin emeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyerek vatana millete ve tüm işçilere hayırlara vesile olmasını temenni etti. İlk olarak Uşak’ta gerçekleştirilen sözleşmede müzakereci heyete, Öz Orman İş Sendika Başkanı’na ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Aslan: “Bu Sözleşmenin Merkezinde İnsan Var ve İnsan Odaklı Bir Belediye Başkanı Olduğu İçin Başkan Cahan’a Teşekkür Ederim

Törende konuşan Öz Orman İş Sendika Başkanı Settar Aslan, sözleşmenin insan emeği odaklı olduğunu ve bu bakış açısıyla baktığını için Uşak Belediyesi’ne ve Başkan Cahan’a teşekkürlerini sundu. Aslan sözlerine ayrıca şunları ekledi: “Türkiye’de ilk defa hem kadroluların hem taşeronların içinde bulunduğu toplu iş sözleşmesini ilk olarak Uşak Belediyesi’yle imzalıyoruz. Bu saygıdeğer bir anlayıştır’ dedi. Ziyareti sırasında Uşak’a yapılan yatırımları yerinde inceleyen Aslan, Uşak’ın 5 yıl içinde fark edilen bir şehir haline geldiğini ve oldukça güzelleştiğini belirtti. Uşak’ın bu denli güzelleşmesinde emeğin, düşüncenin payı olduğunu vurgulayan Aslan, Uşak’a sunduğu katkılardan dolayı Başkan Cahan’a teşekkür etti.

Karşılıklı imzaların atılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ve plaketlerin takdimiyle imza töreni sonlandırıldı.

Son Düzenlemeler: 24 Aralk, 2018
İlgili İçerikler: KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI Nurkadın Mutlu YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI 7 BİN METREKARELİK PROJENİN TEMELİ ATILDI MUHARREMŞAH MAHALLESİ'NDE ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU İÇİN TEMEL ATILDI Genç Kuşak Fest Sefo Konseriyle Sona Erdi 100 YIL SONRA AYNI BERABERLİK RUHU YAŞATILDI ŞEHİR 'MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ' İLE DONATILDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan imza sözleşme