Kent Park'ın Can Suyu TBMM Başkanvekili Şentop'tan

18-10-2018

TBMM Başkanvekili Şentop Uşak’a gelerek akademik yıl açılışına katıldı. Kent Park’ta incelemelerde bulunan Şentop parka ağaç diktikten sonra, Başkan Cahan’ın atı Pehlivan’la tur attı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Mustafa Şentop, Uşak Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı açılış törenine katılmak üzere Uşak’a geldi.  Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan TBMM Başkanvekili Şentop, ayrıca şehrin mega projesi Kent Park alanını ziyaret etti.

Katıldığı akademik yılı açılış töreninde konuşan Şentop Türkiye’nin 16 yıldır üniversite sayısında ciddi bir artış yaşadığını vurgulayarak 206 üniversitede toplam 7 buçuk milyon öğrencinin eğitim gördüğünü dile getirdi.  Türkiye’nin eğitim noktasında dünyada ilk 10’a dâhil ve Avrupa’da ise ikinci olduğunu kaydeden Mustafa Şentop, bu başarıyı gelişimin göstergesi olarak niteledi.

Ekonomik mücadelelerin politikalardaki değişimine değinen Mustafa Şentop, “Türkiye dünyanın birçok bölgesinde itibarını artırıyor. Kurulacak uluslararası düzende yeni roller üsteleneceğiz, hatta öncü olacağız. Önümüze koyduğumuz 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmak için çok çalışmalıyız.” dedi.

Törene  Belediye Başkanı Nurullah Cahan,  Uşak Valisi Salim Demir,  AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş,  AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

KENT PARK’TA AĞAÇ DİKİM PROJESİNE BİR FİDAN DA ŞENTOP’TAN

Öğle saatlerinde Uşak Valiliği’ni ziyaret eden Mustafa Şentop buradan Kent Park alanına geçti. Başkan Nurullah Cahan’ın tanıttığı, Uşak Belediyesi tarafından kente kazandırılan, doğanın ve tarihin korunduğu 110 bin metrekarelik dev projeye destek vererek  TBMM Başkanvekili Şentop da alana ağaç dikti. Uşak’a kazandırılan ve Başkan Nurullah Cahan’ın desteğiyle başlatılan “Kent Park’ta sizin de dikili bir ağacınız olsun” kampanyasına destek olan Şentop, diktiği ağaca ilk can suyunu bizzat kendisi verdi.

Alanda bir değerlendirmede bulunan ve sıkışmış şehir merkezlerini anımsatan Şentop, “Sokaklar dar, binalar düzensiz. Daha önceden çok planlı yapılmamış. Bu bakımdan Uşak merkezde bu şekilde nefes almaya imkân sağlayacak bir alan açılması çok önemli. Başarımızı beğeniyorum. Uşak için çok güzel bir değişim olacak İnşallah” diyerek Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a tebriklerini ve teşekkürlerini sundu.

BAŞKANVEKİLİ ŞENTOP PEHLİVANA BİNDİ

Ziyaretleri kapsamında Uşaklıların en uğrak noktalarından bir olan Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, burada at bindi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın gözbebeği  olan atı, Pehlivan’a binen Şentop, yürütülen sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı.

İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Şebeke Suyuna İlişkin Uygunluk Raporları
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mustafa şentop tbmm