​Kentsel Dönüşüm Tam Gaz Devam Ediyor

18-06-2015

Kentsel Dönüşüm Tam Gaz Devam Ediyor

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde binaların hızla bitirildiğini belirtti. Başkan Cahan, “Hedeflerimizde emin adımlar ile ilerlemekle beraber çok yakın bir zamanda ilimizin yeni cazibe merkezine kentsel dönüşüm ile kavuşacağız” dedi.

Uşak Belediyesi’nin imaj projelerinden olan ve 430 bin metrekarede hayata geçecek Kentsel Dönüşüm Projesi hergün daha da ilerlemeye devam ediyor. 2016 yılında bitirilmesi hedeflenen projede binalar hızlı bir şekilde inşa ediliyor. Yapılacak yatırım ile kente 450 milyon TL’lik yatırım gelmiş olacak

9’ar kat çıktı

Projenin gidişatı hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah “Projemizde müteahhit firma yoğun bir mesai ile çalışıyor” dedi. Hergün binaların daha çok ilerlediğini gördüklerini bildiren Cahan, “Şu an Kentsel Dönüşüm Projemizde neredeyse tüm binalarda 9’ar kat çıkıldı. Proje 2016 yılında bitirilmesi adına hızlı bir şekilde ilerliyor. Proje kapsamında 923 adet ticari işletme bölgede can bulacak. Ayrıca bin 51 konut, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bölgede yer alacak.  Bu bölge konut dönüşümün yanında ticari işletmelerle de dönüşümün sağlanması bakımından Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır”  dedi.

Projede TOKİ Başkanlığı’ndan da büyük destek aldıklarının altını çizen Cahan, Uşak’taki kentsel dönüşümün TOKİ tarafından örnek proje ilan edildiğini anlattı.

Uşak nefes alacak

Kentsel Dönüşüm Projesi ile Uşak’ın rahat bir nefes alacağını da dile getiren Cahan, “Proje ile İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ilimiz rahat bir nefes alacak.  Kentsel dönüşüm ile örnek ticari alanlardan, sosyal alanlara kadar birçok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini burada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak. Kentsel dönüşümün bitmesinin ardından çevresine de olumlu etkiler sağlayacak. Kısacası proje her yönü ile şehre katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

Dokuzsele de ilerliyor

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin içinden geçen Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin bölgeye ayrı bir hava vereceğine dikkat çeken Cahan, Uşak’a mini bir porsuk çayını da bu sayede kazandıracaklarını vurguladı. Cahan, “Dokuzsele Deresi Islah Projesi de aynı hızla devam ediyor. Bu projenin de maliyeti yaklaşık 35 milyon TL’dir. Projenin sona ermesi ile kentsel dönüşüm bölgesi farklı bir ivme kazanacak ve yeni sosyal alanların kazanılmasına vesile olacaktır. Bu projede 2016 yılında sona erecek. Biz projemizin can bulması ile kentimizin ortasından geçen derenin de en iyi şekilde kullanılmasını sağlamış olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili İçerikler: GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ MODAFEST HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR! UŞAK BELEDİYESİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYOR UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Moda Fest Tüm Hızıyla Devam Ediyor! Uşak Belediyesi Ata Tohumunun Devamlılığını Sağlayacak KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ŞUBAT'TA DA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR UŞAK'IN MAYKIL FİKRET'İ DANSIYLA MOTİVE EDİYOR
kentsel dönüşüm binalar yükseliyor