ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI

3-01-2019

Elim bir suikast sonucu hayatını kaybeden, Türkiye’de büyük bir kitle tarafından sevilen ve takdir edilen ünlü siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu’nun adı Çivril Caddesi’ne verilerek, hatırası yaşatılmaya devam ediliyor.

Uşak Belediyesi vatan için unutulmaz isimlerin hatıralarını yaşatarak ahde vefa örnekleri göstermeye devam ediyor. İmza attığı birçok büyük projeye şehitlerimizin adını vererek ahde vefa örneği sergileyen Uşak Belediyesi son olarak da Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını Çivril Caddesi’ne verdi. Ocak ayı 1. Belediye Meclis toplantısında üyeler tarafından ortak bir kararla Fevzi Çakmak Mahallesi ile Atatürk Mahallesi’ni birbirinden ayıran ana caddenin ismi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi olarak değiştirildi.

Başkan Cahan: “Muhsin Yazıcıoğlu’nun Adını İlimizde Yaşatmak İstedik”

Toplantı sonrasında konuşan Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, bu vatan ve millet için, yurdumuzda okunan ezanlar ve bayrak için yaşamı boyunca mücadele eden, her zaman ülke menfaatleri doğrultusunda tavır gösteren Muhsin Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak adına Çivril Caddesi’nin adını Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi olarak değiştirerek, ünlü siyasetçiyi anmak istediklerini dile getirdi. Başkan Cahan ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Muhsin Yazıcıoğlu özellikle ülkemizde siyasette çok değerli bir şahsiyetti ve vatanımız için çok mücadele etti. Ne yazık ki kendisini hain bir suikast sonucunda kaybettik. Biz de istedik ki böyle bir vatan millet aşığının ismi ilimizde de yaşasın, caddemizin ismi onunla anılsın. Uşak’ımız Muhsin Yazıcıoğlu konusunda vefasını gösterdi. Ben bir kez daha suikaste uğrayan Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve aynı suikastte Hakk’ın rahmetine kavuşan dava arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum, Rabbim mekânlarını alî eylesin. İnşallah Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını Uşak’ımızın en eski caddelerinden olan, Çivril Caddesi olarak bilinen caddede yaşatacağız, ilimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek birlik ve beraber içinde alınan bu karardan ötürü Belediye Meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.

İlgili İçerikler: AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ Uşak Banaz Şehitler Mahallesi'nden Ayşe Yüksel Abdulmuhsin Atalan BAŞKAN ÇAKIN: BU MİLLET GAZİ OLUR, ŞEHİT OLUR AMA ESİR DÜŞMEZ Muhsin Acar Banaz Şehitler Mahallesinden Zeynep Arıkum Eşme Şehitli Köyünden Sultan Çetin Muhsin Çetin Eşme İlçesi Şehitli Köyünden Elif Özkaya
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çivril caddesi muhsin yazıcıoğlu