Turan, "Kentsel Dönüşüm 2016 Yılında Bitecek"

12-02-2015

Turan, “Kentsel Dönüşüm 2016 Yılında Bitecek”

TOKİ Başkanı M.Ergün Turan Uşak’ta yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin örnek bir proje olduğunu belirtirken, “Proje kente 450 milyon TL katkı sağlayacak bir projedir. Başka illere emsal göstereceğimiz projeyi Uşak’ta en geç 2016 yılının ortalarında bitireceğiz” dedi.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Uşak Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgi almak, projelerin gidişatını ve geleceğini konuşmak ve çalışmaları yerinde incelemek için Uşak’a geldi. Turan’ın ilk durağı Uşak Belediyesi oldu. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmelerde Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projeleri anlatarak, son durumları hakkında bilgi verdi. TOKİ ile yapılması planlanan projelerin detaylarını gösteren Cahan, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayat bulması ile Uşak’ta yaşanacak değişmelere de değindi.

Anadolu kentlerine örnek olacak

Ziyarette bir konuşma yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan “Uşak’ta yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi kurumumuzun öncelikli takip ettiği projelerden birisidir” dedi. Projenin bitmesi ile güzel gelişmelerin olacağına vurgu yapan Turan, “Projemiz başka illerin de örnek alacağı ve TOKİ açısından son derece değerli görülen bir projedir. Biz dönüşüm konusunda Uşak’ı örnek göstereceğiz. Projenin can bulması ile diğer Anadolu kentlerine emsal teşkil edecek. Uşak’ta buna benzer kentsel dönüşümleri devam ettirmek niyetindeyiz” dedi.

Belediye projeye sahip çıktı

Projenin aşamalarında Uşaklıların ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın çabalarını takdir ettiklerini kaydeden Turan, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nde vatandaşlarımızın yüzde 80’i ile rızası sağlanarak anlaşma sağlanmıştır. Karşılıklı anlayışın sağlanması kentin projeye verdiği değeri göstermektedir. Biz de projede tamamen Uşak’ın menfaatlerini gözetiyoruz. Göreve başladığım 9 ay içinde Belediye Başkanımız Nurullah Cahan da projeyi ciddiyet ile takip etti ve sürekli Ankara’ya geldi. Uşak için projenin milat olacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Öylesine geçmeyeceğiz

Uşak’ın yol üzerinde olan bir kent olduğuna dikkat çeken Turan, kentten her geçtiklerinde projeyi bizzat takip edeceğini dile getirdi. Uşak’ın bundan sonra sürekli duracakları bir kent olduğunun altını çizen Turan şunları kaydetti: “Biz TOKİ olarak bundan sonra müteahhit firma ile sürekli görüşeceğiz. Projenin her anını şahsım ve ekibim bizzat takip edecek. Buraya Belediye Başkanımız ile görüntü verelim diye gelmedik. Bundan sonra yolumuzun üzerinde olan projemizi her yönü ile şahsen takip etmeye devam edeceğiz”.

2016 yılında tamam

Projenin kente getirilerinden de bahseden Turan Uşak’ın her yönü ile gelişeceğini iletti. Turan, “Projeye harcanan para yaklaşık 450 milyon TL’dir. Bu bölge ticari anlamda da gelişmelerde son derece olumlu olacaktır. Ayrıca 923 tane ticari işletmeler olacak. Burada ticari işletmelerin durumunu incelediğimizde kente katkılarını apaçık görmekteyiz. Proje kapsamında bin 51 konut, 126 dükkan, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bölgede yer alacak” şeklinde konuşarak kente kazanım verecek istatistiki rakamlara değindi.

Turan yapılması planlanan 3. Sanayi Sitesi için de kurum olarak tüm imkanları seferber edeceklerini sözlerine ekledi.

TOKİ tüm projelerimizde yanımızda

Uşak’In hayati ve mega projeleri için Ankara’ya sürekli gittiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ında her gittiklerinde kapılarını kendilerine açtığını belirtti. TOKİ’nin destekleri ile Uşak’ta büyük değişimler olacağını söyleyen Cahan, “ TOKİ Başkanımız şantiyelerimizi yerinde görmek, 3. Sanayi sitesi ile ilgili detayları yerinde görüşmek ve eksiklikleri görmek için kentimize geldi.  Bilindiği gibi Kentsel Dönüşüm Projemiz kent menfaatlerini gözeten çalışmalarımızın gereği son hızı ile devam etmektedir. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımız sürecek. TOKİ Başkanımız bize her fırsatta destek olacağını ifade ediyorlar. Biz kendilerinin desteği ile ilimizin kazanmasını sağlayacağız. Kentsel Dönüşüm Projesi gibi 3. Sanayi Sitemizde ilerleme sağlayacağız” dedi.

Uşak rahatlayacak

Kentsel Dönüşüm Projesi ile Uşak’ın rahatlayacağını ileten Başkan Cahan, “Kentimiz İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ve bu nedenle tıkanma yaşanan bir şehirdir. Kentsel Dönüşüm Projesi ile ayrıca yeni bir ticari merkez oluşturmuş olacağız. Projemizde örnek ticari alanlardan, sosyal alanlara kadar birçok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini burada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak” diye konuştu

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’a kentsel dönüşüm alanına götürdü. Projeyi yerinde gören Turan müteahhit firmadan zamanından önce çalışmayı bitirmesi konusunda söz aldı.

Son Düzenlemeler: 12 ubat, 2015
İlgili İçerikler: GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Rabia Turan Turan Akat Turan Diker Nasuh Turan Nazif Turan İsmet Turan Turan Taşuzan Turan Biçer
toki ergün turan