UŞAK 15 TEMMUZ'DA TEK YÜREK OLDU

16-07-2017

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle Uşak'ta düzenlenen etkinliklerde binlerce vatandaş sabah saatlerine kadar nöbet tuttu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle binlerce Uşaklı Türk Bayrakları ve meşaleler eşliğinde Uşak Belediyesi hizmet binası önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar yürüdü.

7'den 77'ye her yaştan vatandaşın katıldığı kent meydanındaki demokrasi nöbetinde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçtiğini ancak darbecilerle mücadele ruhunun ilk günkü kadar diri olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Tam bir yıl önce bu gece. Hainler insanımıza kurşun sıktı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombaladı. Yine hainler yavrularımıza, kadınlarımıza bomba attı, özel harekat polislerimize bomba yağdırdılar. Canlarımızı, kanlarımızı, kardeşlerimizi katlettiler. Ama bir şeyi hesap edemediler. Bu necip millet, bu aziz millet söz konusu vatansa, söz konusu bayraksa, söz konusu ezansa ne silah dinler ne bomba dinler." dedi.

15 Temmuz'un birinci yılı nedeniyle düzenlenen yürüyüşte ve nöbette Uşak Valisi Salim Demir ve eşi, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi, Başsavcı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, partilerin il başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş yer aldı.

Alanda bulunan vatandaşlara hitap eden Başkan Nurullah Cahan, 15 Temmuz'un silaha karşı, bombaya karşı, tüfeğe karşı İslam’ın ve imanın zaferi olduğunu söyleyerek, "15 Temmuz işgalcilere karşı tüm milletimizin zaferidir. Bundan tam bir yıl önce yine sizlerle birlikte bu meydanlardaydık. O hainlerin, o işgal girişiminden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, çağrısıyla birlikte buradaydık. Elhamdülillah yine buradayız. Ve İnşallah bundan sonra da yine burada olacağız. Çünkü bu vatan bizim, bu bayrak bizim. Sizlerle birlikte, vatan millet sevdalıları olarak meydanları tutacağız." diye konuştu.

15 TEMMUZ SELA OKUYANLARIN BELA OKUYANLARI YENDİĞİ GÜNDÜR

Kadın ve çocukların, yaşlıların, her kesimden insanın yer aldığı 15 Temmuz Demokrasi Nöbetinde bulunanlara seslenen Cahan, geçtiğimiz yıl da her görüşten insanla birlikte darbecilerin karşısında durmak üzere bir olduklarını bayrağa sahip çıkıldığını aktardı.

Başkan Nurullah Cahan, "15 Temmuz sela okuyanların bela okuyanları yendiği gündür. 15 Temmuz topun, tankın, tüfeğin, merminin iman ve İslam karşısında sustuğu gündür. 15 Temmuz bu asrın Çanakkale’sidir. Ve yine 15 Temmuz sizlerle bizlerin ecdadlarımıza, torunlarımıza anlı şanlı anlatacağımız, iftihar edeceğimiz, bu vatan uğrunda canımızı verdiğimizin, tanka karşı meydan okuduğumuz bir destandır, şanlı tarihimizdir." açıklamalarına yer verdi.

Çanakkale'den tam yüzbir yıl sonra Türk halkının kendisiyle övünebileceği yeni bir direnişe imza attığını kaydeden Nurullah Cahan, "O gün selalar okunduğunda, hepiniz bu meydanlara abdestlerinizi alarak şehadete geldiniz. Ve o gün Peygamberimize komşu olan 249 tane şehidimiz var. 2 bin 196 tane gazimiz var. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi yine elimizde al bayrağımız var, devletimiz var. Sizlerle birlikte bu ihanet çetesini Elhamdülillah ezdik geçtik. Tanklara meydan okuduk, silahlara meydan okuduk. Yüreğimizi ve canımızı ortaya koyduk. Bu ülkenin içte de dışta da haini, düşmanı bitmez. Ama herkes gördü ki bu milletle savaşmak öyle kolay değil. Bu topraklar öyle kolay kazanılmadı. Bu can bu bedende durdukça, bayraklar inmez, ezanlar susmaz." ifadelerine yer verdi.

15 TEMMUZ İŞGAL EDİLEBİLİR BİR TÜRKİYE İÇİNDİ

Darbe'nin Türkiye’yi işgal edilebilir hale getirilmek üzere tasarlandığına değinen, o dönemde Sinan Kaymakamı olarak görev yapan Uşak Valisi Salim Demir, "Eğer darbe başarılı olsaydı Türkiye dış güçler ve içerdeki hain işbirlikçilerle işgal edilecekti. Ancak onların hesabı tutmadı, zannediyorlardı ki halk okunacak bir bildiri ile evlerine kapanacak, kimse vatanı için bir şey yapmayacaktı. Şanlı tarihi kahramanlıklarla dolu aziz ecdadın torunları, Ömer Halisdemir gibi yüzlerce şehit ve binlerce gaziyle o gece bin yıllık tarihimizdeki kahramanlıklardan biri daha gerçekleşti. 16 Temmuz sabahında devlet milletiyle birlikte tek yürek oldu. Türk milleti bir kez daha canıyla kanıyla vatanına, bayrağına sahip çıktığını gösterdi. 249 şehit ve 2000'nin üzerinde gazisiyle yazılan bu destanı unutmayacağız, unutturmayacağız." açıklamasında bulundu.

DÜĞÜNDEN DEMOKRASİ NÖBETİNE

Ayrıca dün gece düğünden çıkan bir çift evine gitmek yerine demokrasi meydanına giderek nöbete katıldı.

Dün gece dünya evine giren Mehmet ve Sibel Ergül çiftinin düğünün ardından meydanlara gelmesi renkli görüntülere sahne oldu. Çift sahneye çağrıldı ve halkı selamladı.

Alanda bulunan Uşaklıların coşkusunu paylaşan Ergül çifti, daha sonra Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan'la birlikte öz çekim yaptılar.

Vatandaşlara çeşitli ikramların yapıldığı nöbet, meydanda kılınan sabah namazının ardından sona erdi.

Demokrasi Nöbetleri bu akşam saat 21.00'de Uşak Belediyesi önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına yapılacak kortej yürüyüşüyle devam edecek.

Son Düzenlemeler: 17 Temmuz, 2017
İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz yıldönümü