Uşak Belediyesi Engelli Kızın Hayaline Ev Sahipliği Yaptı

14-12-2018

Sosyal Belediyecilik anlayışını her zaman yerine getiren ve bu konuda hizmetlerini esirgemeyen Uşak Belediyesi, en büyük hayali gelinlik giymek olan engelli kızın düğünü için seferber oldu.

Zihinsel ve bedensel engelli olan 18 yaşındaki Büşra Bayraktar’ın en büyük hayali gelinlik giymekti. Bu hayalini öğrencisi olduğu Nuri Dağ Kur’an Kursu hocası Gülay Yıldız’a söyleyen engelli kızın, hayalini hocası gerçekleştirdi. Engelli kız için temsili bir düğün töreni organize eden Gülay Yıldız, Büşra Bayraktar’ın hayallerini gerçekleştirmek için her türlü prosedürü yerine getirdi. Temsili düğünün yapılacağı yeri ise Uşak Belediyesi sağladı.

Düğün Salonu Uşak Belediyesi’nden

Engelli kızın hayalini hayata geçirmek adına Uşak Belediyesi düğün töreni için Dikilitaş Mahalle Konağı’nı misafirlere tahsis etti. Misafirlerin ağırlanacağı Dikiliş Mahalle Konağı’nda hazırlıklar eksiksiz bir şekilde yerine getirilirken, düğün boyunca engelli kızın mutluluğu herkesi kendine hayran bıraktı.

“Mutluluğumuz Kelimelerle İfade Edilemez”

Kızlarının mutluluğu karşısında duygusal anlar yaşayan anne Leyla Bayraktar ve baba Gürcan Bayraktar, her genç kızın gelinlik giyme hayali olduğunu gibi, kendi kızlarında da böyle bir hayalle yaşadığını fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı gerçekleştirmediklerini söylerken gözyaşlarına hâkim olamadılar. Böyle bir töreni hayata geçiren başta Gülay Yıldız olmak üzere, yardımcı olan Uşaklı esnaflara, Uşak Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkürlerini sundular.

Gülay Yıldız: “Halkla İç İçe Olan Başkanımız Bizlere Duyarsız Kalmadı”

Büşra ve annesinin 2 yıldır Nuri Dağ Kur’an Kursu’na devam ettiğini ve Büşra’nın hayalini bildiğini söyleyen Gülay Yıldız, “Ben bu organizasyonu yapmadan önce Büşra’ya nasıl gelinlik giydirebilirim diye düşünürken pek çok hayırsever esnafımız bize yardımcı oldu. Mekân için Belediyemize görüşmeye gittiğimde ise ‘biz size bu konağı hayırlı bir iş için vermekten mutluluk duyarız’ dediler ve yakından ilgilendiler. Bizlere sunduğu bu destekten dolayı Başkanımız Nurullah Cahan’a çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mahalle konağı düğün engelli kız büşra