Uşak Belediyesi'nden Atlı Cirit Spor Kulüplerine Destekler Devam Ediyor

14-12-2018

Kentin değerlerini yaşatmak, tarihi ve kültürel birikimlerini güçlendirmek adına çalışmalarda bulunan Uşak Belediyesi ata sporu ciridi icra eden spor kulüplerine destek vermeye devam ediyor.

Ata sporumuz ciride verdiği desteklerden dolayı takdir toplayan Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan makamında ağırladığı Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüplerine körüklü çizme hediye etti. Ciridin geleneksel bir değer olduğunu belirten Başkan Cahan, cirit sporunu tüm Türkiye’ye duyurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi. Bu sayede amaçlarının Uşak’ta şaha kalkan ciridin, bu şaha kalkışını hızla devam ettirerek Türkiye şampiyonasıyla taçlandırmak istediklerini belirtti.

Başkan Cahan: “Uşak Cirit’le Güzel”

Uşak’ta 30 adet Atlı Cirit Kulübü olduğunu belirten Başkan Cahan, körüklü çizme hediye ettiği 4 spor kulübüyle sohbet ettikten sonra şu açıklamalarda bulundu. “Cirit denilince akla Uşak geliyor ve Uşak Cirit’le güzel. Bu anlamda burada misafir ettiğimiz her arkadaşımız kendi bütçelerinden atlarına bakıyorlar, ata sporumuz ciride sahip çıkıyorlar. Her biri ayrı bir değer. Uşak’ın tüm bölgelerinden vatandaşlarımız var. Ata sporumuz cirit, Uşak’ta her aile bireyinde karşılığını bulan ve sevilerek icra edilen bir sporumuzdur. Biz de kulüplerimiziUşak Belediyesi olarak bugüne kadar destekledik, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz çünkü bu bizim öz kültürümüz ve öz kültürümüzü tüm Türkiye’ye, Orta Asya’ya duyurmak istiyoruz” diyerek yakın zamanda gerçekleşecek final müsabakalarının da Uşak’ta inşa edilen Cirit Sahası’nda yapılacağını belirtti. Başkan Cahan ayrıca kendilerini ziyarete gelen ve bu kültürü yaşatan Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüpleri Başkanlarına teşekkür etti.

Bölme Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Mahmut Gülperi: “ Nurullah Başkanımız Ciriti Hak Ettiği Değerin En Üstünde Tutuyor”

Körüklü çizme desteği alan Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüpleri Başkanları, Başkan Cahan’ın ciride verdiği değerin altını çizerken, sporcularının her yıl forma, çizme ve kask gibi gerekli ihtiyaçlarını temin ettiğini ve maddi manevi hiçbir desteği esirgemediğini söyledi. Başkan Cahan’ın bu destekleriyle spor kulüplerinin kendilerini daha değerli hissettikleri belirterek teşekkürlerini sundular.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek malzeme cirit