​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı

13-09-2017

Ekonomik ve kültürel alanlarda iş birliği sağlamak ve incelemelerde bulunmak amacıyla Uşak'a gelen Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, sanayici ve iş adamlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Uşak Belediyesi Sosyal Tesisi Çayzade’de düzenlenen programda Büyükelçi Williams Nkurunzıza ile yapılabilecek iş birlikleri üzerine istişarelerde bulunuldu.

Uşak Belediyesi ile kardeş bir belediyenin belirlenmesi hususunda diyalogların yer aldığı toplantıda daha sonra Uşak’tan Ruanda’ya bir heyetin gitmesi üzerinde duruldu. Ekonominin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Uşak’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Büyükelçisi Williams Nkurunzıza “Uşak’ı çok sevdim çünkü insanları harika. Dün Uşak’a geldiğimde bir yabancıydım ama bugün kendimi ailenin bir parçası gibi hissediyorum. Güzel işlere imza atılacağından eminim.” dedi.

Türk insanındaki paylaşımcılık ruhunun Uşak’ta da kendisini belirgin olarak gösterdiğini söyleyen Nkurunzıza Uşak ziyaretindeki amacının şehrin insanlarıyla, yöneticileriyle tanışmak ve ticari ilişkileri güçlendirmek olduğunu belirtti.

Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunzıza, “Uşak’ta ticarete devam eden seramik, deri, yemek ve giyim sektörlerinden olabildiğince biz kendimize aktarmak istiyoruz. Ve bunu sağlarken de liderler arasında ilişkiyi sağlamak ve olabildiğince yatırımlarımızı paylaşmak istiyoruz. Bu kapsamda özellikle sanayi üzerine odaklanacağız. Ekonomik alanda gelişim için çift taraflı yürütülecek olumlu bir diyalog herkes için önemli. Kültürel noktada da bu gelişimi sağlayacağız.” açıklamalarında bulundu.

Kentin yemek kültürüne de değinen ve Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Uşak’ın da güzel bir damak tadına sahip olduğunu kaydeden Büyükelçi tarhana çorbasının lezzetine tam not verdi.

Büyükelçi Williams Nkurunzıza’nın gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle memnuniyet duyduklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşaklı hemşerilerimiz adına misafirimizi baş tacı ettik. İmkanlarımız dahilinde en güzel şekilde ağırladık ve kendileri de bizleri davet etti. İnşallah bizler de Uşak’tan bir heyet olarak gideceğiz. Böylelikle hem kardeşliğimiz hem de ticari ilişkimiz karşılıklı olarak gelişecek ve Uşak için yeni yatırım alanları oluşmuş olacak.” diye konuştu.

Uşak Sanayisi’nin, Ruanda ülke ekonomisine önemli faydalar sağlayabileceğini ve bir yandan da ticaret ve yatırımla Uşak’ın ticaret kapasitesinin arttırılabileceğini ifade etti. Başkan Cahan, ziyaretin gerçekleşmesinde emeği geçen Uşak Milletvekili Alim Tunç’a teşekkürlerini iletti.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ise kenti, kültürüyle, adetleriyle, yemekleriyle ve sanayi alanı gibi gelir kaynaklarıyla tanıtmak amacıyla, Uşak’ta bulunan bürokratlar olarak çalıştıklarını kaydetti. Milletvekili Tunç hem kültürel hem de ekonomik anlamda ziyaretin kazanımlarla sonuçlanacağını söyledi.

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Naile Demirel Cemile Yüksel BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Hasan Ali Özbilen GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE Dilek Kaya Cemile Kıyar Akile Güçlü Tenzile Köksal
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret Ruanda büyükelçi iş birliği