Uşak Lisesi Yeni Binasına Taşınıyor

16-06-2017

Uşak'ın mega projesinde somut adımlar sürüyor

Uşak Belediyesi'nin kente kazandıracağı mega projeler arasında yer alan Kent Park'ta bir okul daha taşındı.

Yıllara meydan okuyan ancak depreme dayanıksızlığı ile eğitim hayatını bugüne kadar mevcut binasında devam ettirmek zorunda olan Uşak Lisesi yeni sezona, yeni binasında girecek.

Şehirde yetersiz kalan sosyal alanları göreve geldiği günden bu yana şekillendiren ve çevre düzenlemeleri ile örnek iller arasında yer alan Uşak Belediyesi, kent park ile şehrin dokusunu değiştirecek.

Proje yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alan içerisine yapılacak. Daha önce hayal olarak görülen ancak somut adımların gün geçtikçe atılmaya devam ettiği projeyle özellikle kent merkezindeki otopark sorunu da büyük ölçüde çözüme kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği proje kapsamında bölgedeki okullar bir bir yeni binalarına taşınıyor. Son olarak Uşak Lisesi eskiden Üftade Koleji'nin yer aldığı kompleks yapıya taşındı.

MİLLETİN PARASI MİLLETE DÖNDÜ

Daha önce hayır, bağış ve himmet adı altında toplanan paralarla Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yaptırılan paralı okul, şimdi milletin faydalanacağı ücretsiz bir devlet okulu olarak hizmet verecek. Taşınma işlemindeki küçük detayların da tamamlanmasıyla Uşak Lisesi yeni okulunda faaliyetlerini sürdürecek.

Eski ve yeni okulları gezen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Lisesi'nin taşınacağı yeni okulun her şeyiyle eğitime uygun bir yapıya getirildiğini, spor salonundan, yemekhanesine ve yurduna kadar eksiksiz olduğunu belirtti.

İncelemeler esnasında Başkan Cahan’a Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ufuk Uğur ile İsmail Ünal, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve okul müdürü Mehmet Yavuz eşlik etti.

Kentin imajını değiştirecek olan Kent Park Projesi kapsamında okulların da yeni, dayanıklı ve modern binalara kavuştuğu vurgusunu yapan Başkan Cahan, "Uşak Lisemizi yeni binamıza taşıyoruz. Bu okulumuz ilimizi temsil noktasında önemli bir eğitim yuvası. Yıllardır bu okulumuzda önemli şahsiyetler yetişti ve şehrimize hizmet konusunda değişik noktalarda çalışıyorlar. Ancak zamanla binalarımız eskiyor ve depreme dayanıksız hale geliyor. Bizde lisemizi yeni, konforlu ve dayanıklı bir binaya taşıyoruz." dedi.

TAŞINMA İŞLEMİNE BELEDİYE DESTEĞİ

Uşak Belediyesi'nin okulun taşınma işlemine yardımcı olduğunu belirten Başkan Cahan, Uşak Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nin taşınmasıyla bölgede okul kalmayacağını aktardı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Okullarımızın taşınma işlemi ile birlikte artık Kent Meydanı projemize adım adım ilerliyoruz. Daha önce kız meslek lisemizi yeni binasına taşımıştık. Şimdi Uşak Lisemizi yeni yerine yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte de Endüstri Meslek Lisemizi taşıyarak okullarımızın taşınma işlemini noktalayacağız. Daha sonra da bugüne kadar şehrimize hizmet eden ancak kaliteli hizmet noktasında yetersiz kalan okullarımızı yıkarak, Kent Meydanı Projemizi gerçekleştireceğiz." açıklamalarında bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ YAZ DÖNEMİNE KADAR MEYDAN ORTAYA ÇIKACAK

Halka yeni bir meydanın önümüzdeki yaz dönemine kadar ortaya çıkacağı müjdesini veren Başkan Nurullah Cahan, "Kent Park, Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleri ile Uşak’a söz verilen bir proje. 110 bin metrekare alanda eskiyen binalarımızı ortadan kaldırdıktan sonra buradaki ağaçlarımızla meydan olmaya hazır alanı vatandaşlarımıza açacağız. Bu alanı içerisinde spor tesislerinin, yürüyüş yollarının, su oyunlarının ve görsel güzelliklerin olduğu bir meydan haline getireceğiz. Şehrimiz önümüzdeki yaz dönemine kadar güzel bir meydana kavuşacak." diye konuştu.

BÖLGEDEKİ AĞAÇLAR AYNI ŞEKİLDE KALACAK

Mevcut ağaçların korunacağını dile getiren Başkan Nurullah Cahan, "Önemli olan yıkmak değil yapmaktır. Şehrimize güzel bir görünüm ve konfor katmak amacıyla planlı bir şekilde çalışıyoruz. Kent Park Projesi yavaş değil, planlı ve düzenli bir biçimde ilerliyor. Aksaklıklar birer birer aşıldı. Şimdiyse taşınma ve yıkım işlemlerinin bitmesiyle bölgemizi daha hızlı bir biçimde şekillendireceğiz. Bölgede bulunan ağaçlarımızı muhafaza edeceğiz. Hem çevre düzenlememiz daha hızlı olacak hem de doğal güzelliklerimiz zarar görmeyecek. Planlamamızı buna göre oluşturduk." ifadelerine yer verdi.

HAYAL DENİLEN GERÇEK OLACAK

Kimseyi mağdur etmemek amacıyla ilerlemenin emin adımlarla sağlandığını paylaşan Başkan Cahan, "Projemizde ilk yıkımı meteoroloji binamızla gerçekleştirmiştik. Daha sonra adliye binasını yıkarak ikinci adımımızı attık. Şimdi oraya da güzel bir park yaptık. Artık bölgedeki mevcut binalarımızı taşıdıktan sonra yıkımları gerçekleştireceğiz. Böylece şehrimize yakışır, ailelerin rahatça kullanabileceği meydan projemizi gerçekleştireceğiz. Şu müjdeyi de vermek istiyorum. İlimizin merkezinin dar olması nedeniyle ciddi bir araç park etme sıkıntımız var. Bu alanlarda da yer altı otoparkları yaparak park sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Başladığımızda hayal denen projemiz, inşallah şehrimize kazandırılıyor." sözlerine yer verdi.

Büyük Türkiye vizyonunu Uşak'a da yansıtmak gerektiği değerlendirmesinde bulunan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak için dönüm noktası olacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Son Düzenlemeler: 16 Haziran, 2017
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan uşak lisesi