Uşak'a 2 Bin 822 Öğrenci Kapasiteli Yurt Kazandırıldı

15-03-2017

2 Bin 822 öğrenci kapasiteli Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu 16 Mart Perşembe günü itibariyle öğrencilerin hizmetine açılıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Belediyesi ve HMD İnşaat Şirketi’nin yatırımlarıyla Uşak’a kazandırılan 2.822 öğrenci kapasiteli Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu hizmete açııyor. Yaklaşık 1 sene önce yapımına başlanan ve 50 Milyon TL’ye yapılan Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu, bünyesinde bulunan 710 oda (9 tanesi engelli odası), yemekhane ve sosyal tesisleri ile Uşak’a gelen kız öğrencilere 5 beş yıldızlı otel konseptinde hizmet vermeye hazır hale geldi.

Yurdun son durumunu yerinde görmek ve incelemerde bulunmak üzere  yurda ziyaret gerçekleştiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve mimarlar odası temsilcileri de eşlik etti.

Belediye başkanı Nurullah Cahan ve beraberindeki heyeti Kredi ve Yurtlar Kurumu Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can ve HMD İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fethullah Hamidi karşıladı.

Yurdun son modern teknoloji ile yapıldığını ifade eden Kredi ve Yurtlar Kurumu Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can, “İlk etapta yedek sıralamalada bulunan öğrencilerimiz ve mevcut yurtlarımızdan nakillerle gelecek öğrencilerimizin yerleşmesiyle, yurdumuz önümüzdeki yıla tam kapasiteyle çalışır hale gelecek” dedi. Müdür Tahir Emre Can, “Malum Uşak Üniversitesi öğrenci sayımız her sene artıyor. Uşak’ta günden güne büyüyor ve gelişiyor. Bizlerde şehrimize Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Uşak belediyesi’nin yatırımlarıyla bu yurdumuzu kazandırdık. İnşallah en yakın zamanda diğer yurtlarımızın da faaliyete girmesiyle öğrencilerimizin en büyük problemi olan barınma ihtiyacını karşılamış olacağız. Desteklerinden dolayı Uşak Belediye’mize, Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a, yatırımı şehrimize yapan HMD İnşaata teşekkür ediyorum. Yurdumuz şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” sözlerini kullandı.

Yurt’da konforun üst düzeyde olduğunu belirten Başkan Nurullah Cahan, “Şehrimize böyle bir yapıyı kazandırmanın ve öğrencilerimizi böyle bir mekanda ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Cahan, “Üniversite öğrencilerimizden Ekim ayında çok fazla yurt talebi vardı. Yatırımcı firmalara Uşak Belediyesi olarak seslenmiştik. İlimizde kim yurt yapmak istiyorsa aynı şartlarda hepsine yardımcı olacağımızı belirtmiştik. Bunun neticesinde şehrimize böyle muazzam bir eser kazandırdık. Yurdumuzu arkadaşlarımızla beraber dolaştık. Gerçekten muhteşem olmuş.  Odalarımız 4’er kişilik ve 2 bin 822 tane kız öğrencimiz burada kalacak. İlimize gelen kız öğrencilerimiz için nadide bir eser olmuş. Bugün çok doğru bir iş yaptığımızı AK Partili Belediye Meclis üyelerimizle birlikte bizzzat yerinde gördük. Şehrimize ve ilimizde okuyan kız öğrencilerimize hayırlı olsun” açıklamsında bulundu.

Başkan Nurullah Cahan yapılan Erkek Öğrenci Yurdu hakkında bilgi vererek, “Erkek öğrencilerimiz için de yapımına devam ettiğimiz bir yurdumuz var. İnşallah onlarda Ekim ayında burada olduğu gibi 5 yıldızlı otel konseptinde yurtlarına kavuşacaklar. İlimizdeki öğrencilerimize gerekli  desteği sağlamak adına Uşak Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Binayı yapan HMD İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fethullah Hamidi ise, “Uşak’a böyle bir eser kazandırmanın gururunu, sevincini yaşıyoruz. Uşak’a yatırım yapma kararı aldığımızda Sayın Başkanımızı ziyaret etmiş ve böyle bir yatırım yapma düşüncesi içerisinde olduğumuzu söylemiştik. O günden bugüne her türlü sıkıntı da yanımızda oldular. Kendilerine sonsuz desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu eserin Uşak’a kazandırılmasında büyük emekleri var. İnşallah kız evlatlarımız burada rahat bir ortamda eğitim görecekler. Aileleri de huzur içerisinde evlatlarını buraya gönderebilecekler” diyerek sözlerine son verdi.

Birlik içinde çalışmanın olumlu sonuçlarını gördüklerine değinen Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, “1 yıllık süreç zarfında Belediyemiz, Belediye Meclis üyelerimiz ve imar komisyonumuz büyük bir sorumluluğun altına imza atarak bu işe sahip çıktılar. Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’müzle yakın bir çalışma gerçekleştirerek, tek bir kurum gibi hareket ettik ve şehrimize bu eseri kazandırdık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE Gültekin Özyurt Banaz Yeşilyurt köyü'nden Mehmet Uğuz GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA Celal Akyurt Hatice Özyurt Banaz Bağkonak Köyü'nden Mehmet Özyurt Süleyman Özyurt Şevket Özyurt
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kyk kız öğrenci yurdu hmd