Uşak'ın 3. Battı Çıktısında Son Fore Kazığı Çakıldı

9-10-2017

Uşak’ın 3. Battı Çıktısında Son Fore Kazığı Çakıldı

Uşak’taki trafik sıkışıklığının önüne geçecek ve bölgenin çehresini değiştirecek 3. battı çıktı çalışmasında son fore kazığı çakıldı.
Ankara-İzmir Karayolu ile kent merkezini ve Çivril yolunu birbirine bağlayan, trafik sıkışıklığını ve bölgede yaşanan kazaları önemli ölçüde önleyecek üçüncü battı çıktıda 650. fore kazığı yerleştirildi.

Alanda incelemeler yapan ve işçilere baklava ikramında bulunan Başkan Nurullah Cahan, zor kısmın bittiğini ve bundan sonraki sürecin daha hızlı işleyeceğini söyledi.

Uşak’a değer katan önemli hizmetlerin hayata geçmesinde imzası bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Şehirlerarası yolda meydana gelen trafik sorununu önemli bir ölçüde çözüme kavuşturacak projemizde ciddi bir ilerleme kaydettik. Bugün de son fore kazığımızı çakma işlemini gerçekleştireceğiz ve üzerinde bulunan Türk Bayrağımızı alacağız.” dedi.

Kentin her girişinin ışıl ışıl parıldayacağını ve Uşak’a dışarıdan gelenlerin veya Uşak’tan geçenlerin marka şehir imajını hissedeceklerini vurgulayan Başkan Nurullah Cahan, “Burada 3 vardiya ve 8’er saat süreli çalışmalar yapıldı. 24 saat esasıyla süren çalışmalarda arkadaşlarımız fore kazık çakma işlemini tamamladı. Hemen hemen yüzde 80’i biten battı çıktımızın önümüzdeki bir buçuk, iki aya kadar da yan yollarını ve üst kavşaklarını tamamlayacağız ve eserimizi halkımızın hizmetine sunacağız.” açıklamalarında bulundu.

Sivaslı yol girişinin 2 aya kadar Karma Deri Organize Sanayi Bölgesine kadar önemli ölçüde düzeltilmiş olacağını dile getiren Cahan, 3. battı çıktının da bitmesiyle trafiğin çok daha rahat bir hale getirilmiş olacağını ifade etti.

Yeni battı çıktıların müjdesi verildi

Bundan sonraki süreçte önemli iki noktada çalışmaların başlatılmasını planladıklarını aktaran Başkan Cahan, “3. köprülü kavşağımızın ardından Hastane kavşağımız var. Ve bir de acil bir nokta olduğunu düşündüğümüz, Uşak halkımızla istişare etmek istediğimiz Hacıkadem Kavşağımız var. Kuzey Çevreyolu ile Ankara-İzmir karayolumuzun birleştiği nokta. Eğer halkımız bu bölgeye de battı çıktının gerekli olduğunu düşünürse bizler de Uşak Belediyesi olarak bu konuda hemen bir çalışma başlatacağız ve onu da en kısa sürede inşa ederiz. Yaptığımız işler yapacaklarımızın teminatıdır.” diye konuştu.

Türkiye’nin sanayiden ticaret ve konut alanına dönüşümün sağlandığı ilk yenileme ve yatay mimarinin önemli örneklerinden olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi ile 3. battı çıktının birleşmesinin şehrin çehresini değiştireceği değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce bisiklet yoluyla, yan yollarıyla İzmir girişinin ve geçtiğimiz yıl ise Ulubey girişinin yapıldığını hatırlatan Cahan, şimdi de Banaz ve Sivaslı yönündeki girişlerin düzenlendiğini kaydetti. Başkan Cahan, her şeyiyle ışıl ışıl ve güven veren, modern, ziyaretçilerini içine çeken bir şehir inşa ettikleri söyledi.

Ülkeye, kente ve millete hizmetin bir onur vesilesi olduğunu vurgulayan Başkan Cahan kültürüyle, tarihiyle, alt ve üst yapısıyla, her şeyiyle örnek bir Uşak’ın can bulduğunu aktardı.

Yapılan açıklamanın ardından battı çıktı alanındaki son fore kazığı çakım işlemi gerçekleştirildi. Fore kazığının en üst noktasındaki bayrağı öpüp alnına koyarak teslim alan Başkan Cahan, hizmetlerin Uşak’a hayırlı olmasını, her anlamda bereket ve kazanç olarak dönmesini diledi.

İncelemelerde Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ufuk Uğur, Hakan Uludağ, İsmail Ünal ve UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir eşlik etti.

Son Düzenlemeler: 09 Ekim, 2017
İlgili İçerikler: Uşak'ın vitrini artık pırıl pırıl Başkan Cahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Yıldırım'a Uşak'ın Selamını İletti Uşak'ın yeni üst geçitlerinde isimler belirlendi Genel Başkan Arslan: Uşak'ın Kimyası Değişmiş, Modern Bir Kente Dönüşmüş Başkan Cahan 3. Battı Çıktı İçin Mandala Bastı Bir Yılda Üçüncü Battı Çıktı Şehre Kazandırılıyor: Asfalt Serim İşlemi Başladı Uşak'ın İlk Kadın Ahisi Kaftanını Giydi 3. Battı Çıktıda İlk Fore Kazığı Çakıldı Alt Yapıda Modernite ve Kalite 3. Battı Çıktı İle Birleşiyor Uşak'ın En Eski Yerleşim Yeri Değer Kazanıyor
uşak uşak belediyesi nurullah cahan köprülü kavşak Utaş son fore kazık 3. battı çıktı