Uşak'ın En Eski Yerleşim Yeri Değer Kazanıyor

19-07-2017

Uşak'ta ortak akıl kültürü çerçevesinde sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Halı Pazarı olarak bilinen mevkide bir kafeteryada vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.

Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Nurullah Cahan, güncel konuların yanı sıra vatandaşların sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi. Cahan bölgedeki çalışmaları da değerlendirdi.

Halı Pazarı mevkisinin Uşak'ın en eski yerleşim bölgelerinden birisi olduğunu ve 15'inci, 16'ıncı yüzyıllarda tarihi Uşak halılarının pazarlandığı yer olduğunu belirten Cahan, "Yıllardır burası ihmal edilmiş vaziyetteydi. Özellikle Dokuzsele Deremizin arka kısmı çok kötü bir durumdaydı. Biz de bu yıl içerisinde komple yollarını yeniledik, dere kısmı da tamamen ıslah edildi." dedi.

İki yolun orta kısmından akan çayın sağını ve solunu gidiş geliş olarak ayırdıklarını, trafiğin düzene girmesinin yanında çevrenin de daha modern bir çehreye kavuşturulduğunu söyleyen Nurullah Cahan, yeni nesil aydınlatmalarla ve kaliteli asfaltla bölgeye yeniden şekil verildiğini aktardı.

DOKUZSELE DERESİNDE KORKULUKLAR YERLEŞTİRİLİYOR

Uşak Belediyesi ve Devlet Su İşleri ortaklığında ıslah işlemi gerçekleştirilen ve kötü kokuların ortadan kaldırılması amacıyla dere yatağında yapılan temizlik çalışmasına işaret eden Başkan Cahan, "Kentsel Dönüşüm alanına doğru giden Dokuzsele Deremizin korkulukları yerleştiriliyor. Hem yollarımıza, hem kaldırımlarımıza modern ve kaliteli bir şekil veriyoruz. İnşallah Uşak hak ettiği yerlere hızlı bir şekilde ulaşacak. Bunun için gece gündüz ekiplerimiz faaliyet gösteriyor." açıklamalarına yer verdi.

HALI PAZARI'NA BELEDİYE'NİN SOSYAL TESİSİ "ÇAYZADE" GELİYOR

Uşak'ın farklı noktalarında hizmet veren sosyal tesislere bir yenisinin daha ekleneceğini kaydeden Başkan Nurullah Cahan, çay kenarına inşa edilen tek katlı, bir kısmı camekan yapının kafeterya olacağını aktardı.

Sosyal alanlarda da önemli yatırımlar ortaya koyan Uşak Belediyesi'nin Çayzade'nin bir şubesini de Halıpazarı'na açacaklarını ifade eden Başkan Cahan, "Çalışmalarımıza hizmetlerimiz her bölgeye ulaşsın düşüncesiyle yön veriyoruz. Yakınımızda Ulu Cami ve Burma Cami var. Burası Uşak'ın en eski yerleşim yeri. Şimdi yeniden bölgemizin eski ekonomik değerini kazanması, burada hareketliliğin sağlanması amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Halkımızla birlikte yapılan ve yapılacak olan projelerimizi, sorunlarımızı, çözümlerimizi değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Dokuzsele Deresi'nin önceden kötü koku yaydığını ve yolların, trafiğin kötü, sıkışkın olduğunu söyleyen mahalle sakinleri eski rahatsızlıklarından eser kalmadığını belirtti.

İlgili İçerikler: Merkez Eskigüney Köyü'nden Hatice Değirmenci Ahmet Keskin Omurca Köyünden, Nurettin Keskin Mehmet emin Keskin Ümmü Keskin Eskigüney Köyünden Emine Şahin Ercan Keskin Ayşe Eskioğlu Eskigüney Köyünden, Elif Özdoğan Eskigüney Köyünden, Mustafa Aslan
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ÇAY dokuzsele deresi yeni uşak çay kenarı değişen uşak