UŞAK'IN EN YEŞİL PROJESİ, YENİLENMENİN ANAHTARI OLDU

28-09-2018

ÖĞRETMENEVİ YENİ BİNASINA KAVUŞUYOR

Kent Park kapsamında taşınacak yapılar arasında yer alan ve yeni binası Uşak Belediyesi tarafından yapılan öğretmenevinde sona yaklaşıldı. İnşa işlemlerinin tamamlanmasıyla Kent Park’a alan açılacak.

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve şehrin merkezini yeşil bir hazineye çevirecek Kent Park Projesi’nde, taşınacak kurumlar arasında yer alan öğretmenevi yeni binasına kavuşuyor. Yapım çalışmalarına kısa süre önce başlanan modern tesiste son aşamaya gelindi. 5 yıldızlı bir otel konforunda olacak, 400 kişilik düğün salonunun, 60 kişilik lüks odaların, restoranın, aktivite salonlarının ve lokalin yer alacağı tesiste geri sayım başladı.

Yaklaşık 4 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip ve bin 500 metrekarelik bir bölüme oturan, her şeyin düşünüldüğü yeni öğretmenevini yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bina yapımının kısa süre içerisinde tamamlanacağına vurgu yaptı.

HEDEF YIL BAŞI

Yapılan modern yapıyı şehir merkezine kazandırılan Kent Park’ın yansıması olarak nitelendiren Başkan Nurullah Cahan, “Orada ömrünü tamamlamış binaları yeni yerlerine taşımıştık. öğretmenevi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve 32 derslikli bir okulumuz kalmıştı. öğretmenevi binamız arkamızda ve İnşAllah yılbaşı gibi burayı hizmete açarak, eski yerini yıkacağız. Uşak’a yakışır, modern ve 5 yıldızlı otel konseptinde bir öğretmenevi yapıyoruz.” dedi.

KENT PARK YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

İnşaatın yüzde 85’lik kısmının tamamlandığına işaret eden Cahan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de öğretmenevinin yan kısmında yer aldığını kaydederek bölgenin kazanacağı canlılığı vurguladı. Başkan Cahan, kamu kurumlarının eskiyen binalarının modernize edilmesinin yanı sıra kent merkezindeki yoğunluğun da farklı bölgelere dağıtıldığını söyledi. Uşak’ın her noktasının ayrı bir değer kazandığını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kent Park’ta yeşillendirme çalışmamız devam ediyor. Bir ay sonra yaklaşık 50 bin metrekarelik kısmı hizmete açacağız. İnşAllah yıl başından sonra da Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, öğretmenevimizi ve Orhan Dengiz Lisemizi yeni yerlerine taşıdıktan sonra meydanın tamamını yeşil alana çevireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

İnceleme esnasında Başkan Nurullah Cahan’a Uşak Belediye Meclisi üyeleri ile Uşak Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri eşlik etti.

İlgili İçerikler: KAPSAMLI TESİS YEŞİL SAHALARA YILDIZ YETİŞTİRECEK Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir Zeliha Yeşil YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU Elif Yeşilkaya Yeşil Karaağaç Mahallesi Sakinlerinden Mehmet Karakuş GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU
kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan inceleme öğretmenevi