Uşak'ın yeni üst geçitlerinde isimler belirlendi

13-03-2018

Şehitlerimizin ismi üst geçitlerde yaşatılacak

Uşak Belediyesi tarafından Vali Konağının ve Özel İdarenin bulunduğu noktalara yapılan üst geçitlerin isimleri belli oldu. Kısa süre sonra açılacak olan üst geçitlere geçtiğimiz yıl ve önceki yıl şehit düşen Uşaklı kahramanların isimleri verildi.

Projelerinde tarihi değerleri ve kültürel mirasları yaşatan ve bir yılda kente kazandırdığı üçüncü köprülü kavşağın ismini Selçuklu olarak açıklayan Uşak Belediyesi DNA sarmalını anımsatan ve şehre modern bir görüntü veren üst geçitlerdeyse şehitlerinin ismini yaşattı.

Önceki yıl Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmaya destek götürmek isterken kaza yapan helikopterde şehit düşen Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın ismi Atatürk Bulvarı Vali Konağı'nın önüne yapılacak üst geçide verildi. Atatürk Bulvarı Özel İdare önüne yapılacak üst geçitteyse Nisan 2017'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uçurumdan düşerek şehit olan Piyade Binbaşı Kürşad Selim Şenol'un ismi yaşatılacak. Meclisten çıkan kararla kesinleşen isimler, şehirdeki milli duyguyu canlandırılacak. Vatanı için çıktığı görevde şehit düşen kahramanlar Uşak'taki projelere isimleriyle değer katacak.

Milli Değerler Projelerde Yaşatılacak

Uşak’taki hizmetin milli ve manevi değerlerle bütünleştirildiğini ifade eden ve gelişimin, geçmişi unutmamakla başarılabileceğini paylaşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yüzyıllara meydan okuyan ecdadımızın ve şehitlerimizin miraslarını hizmetlerimizde yaşatıyoruz. Onlar bizlerin huzuru ve güvenliği için verdikleri mücadelelerde hayatlarını kaybetti. Ve onları unutmamak, daima yaşatmaksa bizlerin görevidir." dedi.

Hain darbe girişiminde şehit düşürülen Cumhurbaşkanlığı Yakın Koruma Polisi Mehmet Çetin’in ismini ilk köprülü kavşağa verdiklerini anımsatan Cahan, "Hainlerin karşısında dimdik duran kahramanımızı daima hatırlanır kılmak istedik. İkinci köprülü kavşağımızda ise asırlara meydan okumuş ve adaletiyle dünya tarihinde yer bulmuş Osmanlı Devletimizin ismini yaşattık. Üzerine Türkiye’nin en büyük tuğrasını yerleştirdik. Ardından üçüncü köprülü kavşağımızda da Anadolu'yu bir Türk yurdu haline getiren Selçuklu Devletimizin ismini verdik. Üzerine anlamlı bir motif yerleştiriyoruz. Ve şimdiyse sıra üst geçitlerimizde. İstedik ki vatanı uğruna şehit olan askerlerimizin isimleri üst geçitlerimizde yaşasın. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlerin huzuru, ülkemizin ve milletimizin güvende olması için şehit düşen askerlerimizi unutturmayacağız.” açıklamalarına yer verdi.

İlgili İçerikler: Mustafa Akkaş BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR Mustafa Sarı KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Mustafa Mert Yıldırım UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Ulubey/Çardak Köyünden, Mustafa Uğurlar Mustafa Gök
uşak uşak belediyesi nurullah cahan modern üst geçitler şehit isimleri vatan evlatları helozonlu