Uşaklı Aşçıların Hedefi Dünya Kupası

17-11-2017

Çanakkale'de düzenlenen ve 65 ilden katılım sağlanan Türkiye Kupası Yemek Yarışması’nda Uşak'ı temsil eden ustalar ve genç aşçılar Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın misafiri oldu.

Çanakkale'de düzenlenen Türkiye Kupası Yemek Yarışması’nda Uşak'a ait yemeklerle 300 katılımcıya karşı verdikleri mücadeleden 9 altın, 2 gümüş madalya ve kupalarla kente dönen aşçıların sıradaki hedefi Türkiye Kupası ve ardından Dünya Kupası.

Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği ustaları ile Uşak Üniversitesi ve Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ortaya koydukları bu başarının kent için kıymetli olduğunu belirten Başkan Cahan, "Kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak adına mücadele veren değerli aşçılarımıza şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz." dedi.

Uşak'ın her yönüyle güzelleştiğini ve değerlerin ön plana çıkartıldığını aktaran Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Nisan ayında yapılacak yarışma öncesi, Çanakkale’de yapılan yarışmada en iyi lise, en iyi üniversite kategorilerinde ve yöresel lezzetlerde birincilikler elde ettik. Uşak’ımızın değerlerini tanıttık. Tarhanalı balık, tarhanalı incik, demir tatlısı gibi değerlerimiz başta olmak üzere birçok yöresel lezzetimizle şehrimizi duyurduk. Aşçılarımızın daima yanındayız. Her zaman destekçileriyiz ve gidecek oldukları yarışmalarda derece elde edeceklerine eminiz. Ben Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneğimizi(UŞAPADER), Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerini, öğrencilerini ve Uşak Üniversitesi öğrencilerimizi kazandıkları başarıdan dolayı tebrik ediyorum." açıklamalarında bulundu.

Uşak Belediyesi, UŞAPADER ve Eğitim Kurumları El Ele

Uşak lezzetlerini tanıtmak için önemli çalışmalar ortaya koyan UŞAPADER Başkanı Fatih Demir, sıradaki hedefin İstanbul'da Türkiye Kupası kazanmak ve ardından İngiltere Olimpiyatları'nda Türkiye'yi ve Uşak'ı temsil etmek olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Fatih Demir, "Yaklaşık 1 yıl önce Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol anlaşması yaptık ve protokol gereği okulumuz öğrencilerine derneğimiz vesilesiyle eğitimler verdik. Çanakkale’de düzenlenen Türkiye Kupası elemelerine bu öğrencilerimizle katıldık. Yarışma çok iyi geçti. Öğrencilerimiz bizlerin verdiği emeği boşa çıkarmadı. Yarışmadan en iyi lise, üniversite olmak üzere bireysel yarışmalarda da tatlılarda ve yöresel yemekler alanlarında 9 altın, 2 gümüş madalya ile ilimize döndük." değerlendirmelerinde bulundu.

Sonucun kendilerini gururlandığını ekleyen Demir, şöyle devam etti:

"Bu ödülleri ilimize getirdik. Bundan sonrada hedefimiz yüksek. İstanbul’da Nisan ayında yapılacak olan yarışmada final yaparak, İngiltere’de olacak Dünya Olimpiyatlarında ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu süreçte desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ediyoruz."

"Tarhanadan sadece çorba yapılmaz"

Yarışmaya katılan Uşak Üniversitesi Mutfak Sanatları 1. Sınıf öğrencisi Nuri Coguplugil, "Çanakkale’deki yarışmada ilimizi temsil ettik. Şehrimizin yöresel lezzeti tarhanayı, çeşitli tatlarımızı tanıttık. Yarışmada önceliğimiz tarhanadan sadece çorba yapılmadığını, farklı farklı lezzetlerin de yapıldığını göstermekti."

Derecenin kendilerine mesleki hayatlarında ayrı bir keyif kattığını aktaran Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Diyar Doru, "Bu dereceleri elde etmemizde büyük destekleri olan aşçımız Fatih Demir’e, katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a çok teşekkür ediyoruz. Mutluyuz, gururluyuz." diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 21 Kasým, 2017
İlgili İçerikler: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Ali Cemal Uşaklıgil UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ Uşak Belediyesi Dünya Su Günü Etkinlikleri İle Farkındalık Oluşturdu BAŞKAN ÇAKIN'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI Uşaklı Gazilere Gaziler Günü Hediyesi Uşaklılar geleceği için Atapark'ta buluştu Başkan Çakın'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı UŞAK OKÇU DOSTLAR HAMZA ÇELEBİ KOŞUSU'NDA DÜNYA REKORU KIRILDI UŞAK'TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KORTEJİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan yarışma ödül kupa aşçılar dünya kupası