Uşak'ta 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

11-07-2017

Uşak’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programları kapsamında başlayan etkinliklerde Uşak şehitleri kabirleri başında anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak devletin ve milletin dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğratılan hain darbe girişiminde şehit düşenler ve diğer tüm şehitler anıldı.

Programlar 15 Temmuz’da Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otelde şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Yakın Koruma Polisi Mehmet Çetin’in Yoncalı Köyü’nde bulunan kabrinin başında düzenlenen törenle başladı.

Şehit polis memuru Mehmet Çetin’in kabrinde okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda tüm şehitler Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir’in okuduğu dualarla anıldı.

Daha sonra Uşak Şehitliği’nde devam eden anma programları kapsamında Uşak protokolü şehit aileleriyle birlikte şehitlerin kabirlerini ziyaret etti.

Uşak Şehitliği’nde, 15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir ile birlikte açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz’un Türk tarihinde bir dönemi kapattığını, darbelerin susturduğu ezanlardan, darbeleri durduran ezanlar dönemine adım atıldığını ifade etti.

Başkan Cahan, “İlk olarak Cumhurbaşkanımızın Koruma Polisi Mehmet Çetin’in kabristanını ziyaret ettik. Ona hayır dualarımızı ilettik, Yasin-i Şerifler okundu. Sonrasında da Uşak’ımızda yer alan, milletimiz için şehit olan kardeşlerimizi makamlarında ziyaret ettik. Rabbim onların makamlarını ali eylesin. İnşallah devletimiz daim olacak. Bu devlete düşman olanlara hadlerini bildireceğiz.” dedi.

15 Temmuz’u halkın dirayetinin ortaya çıktığı gün olarak değerlendiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Özellikle darbeci hainlere karşı bütün vücudunu siper eden, elinde silah olmadan tamamen o anki refleksle özgürlüğüne, vatana, millete sahip çıkma adına insanlarımız meydanlardaydı. Biz de meydanlardaydık ve o günden 249 tane şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimiz var. Yani necip Türk Milletinin çok şanlı bir direnişi var. O günleri anma merasimlerimize bugün itibariyle başladık.” açıklamalarında bulundu.

UŞAK BELEDİYESİ 15 TEMMUZ İÇİN SOKAKLARDA

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen ve saat 21.00’de başlayacak yürüyüşü hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, “Belediyemizin önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar mehteran eşliğinde yürüyüşümüz olacak. Sonra Dursun Ali Erzincanlı’yı misafir edeceğiz. Programlarımız 15 Temmuz’da tutacağımız nöbete kadar devam edecek. Bizlerin gayesi, bu devletin, milletin düşmanları yok oluncaya kadar mücadelemizi sürdürmektir. Bu bilinci canlı tutmak istiyoruz. “ diye konuştu.

Darbeci zihniyete ve hainlere asla geçit verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Cahan, Türk Milleti’ne karşı savaşmanın kolay olmadığını söyledi.

Başkan Nurullah Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu millet vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıktı ve İnşallah bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Onların emaneti olan bu vatana can diyerek sarılmaya devam edeceğiz. Emanetleri bizim emanetlerimizdir. Şimdi de Şehidimiz Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir ile birlikteyiz. Ve onlar, tüm gazilerimiz, şehit ailelerimiz bizlere, Uşak Belediyesi’ne emanettir."

Ziyaretlere Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Uşak İl Genel Meclisi Mehmet Nacar, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu ve protokol üyeleri katıldı.

Daha sonra şehitler için Yücetepe Cami’nde Mevlit Programı yapıldı.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI 15 TEMMUZ DESTANI UŞAK MEYDANINDA ANILDI BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ MESAJI Uşak'ta 15 Temmuz Destanı Anıldı UŞAK BELEDİYESİ 15 TEMMUZ DESTANINI NOTALARDA YAŞATTI Başkan Mehmet Çakın'dan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı 15 Temmuz, Uşak'ta İlk Geceki Ruhla Anıldı Başkan Mehmet Çakın'dan 15 Temmuz Mesajı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Uşak'ta 15 Temmuz Destanı Binlerle Anıldı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz şehitlik anma etkinlikleri