Uşak'ta Engellilerin El Emeği Ürünleri Sergiye Çıktı

1935
6-04-2018

Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından dönem içerisinde yapılan el emeği çalışmalar ‘Farklılıkların Birlikteliği’ sergisiyle taçlandırıldı.

Kentte eğitim gören engelli öğrencilerin seramik ve cam teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, görsel sanatlar, yiyecek içecek hizmetleri gibi farklı alanlarda elleriyle yaptığı ürünler sergiye taşındı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Farklılıkların Birlikteliği sergisi Uşak Belediye Bakanı Nurullah Cahan’ın katılımlarıyla açıldı. Engellerin kalktığı ve herkesin eşit yaşam sürdüğü bir Uşak’ın inşa edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan hükümetin çalışmalarıyla eğitimde de bu fırsat eşitliğinin yakalandığını kaydetti.

Hafif zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı ürünleri inceleyen, öğrenci ve eğitimcilerle sohbet eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Ben okul müdürümüzü, yönetimimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Zihinsel engelli kardeşlerimizi hayata hazırlama ve iş üretimleri konusunda en üst seviyede ciddi bir çalışma yapmışlar. Gördüğümüz seramikten resim tablolarına kadar her alanda eserler ortaya çıkmış. Onların yüzü güldü mü bizler mutlu oluyoruz. Uşak Belediyesi olarak daha önce arkadaşlarımızla bir araya gelmiştik, bugün açılışlarına da eşlik ettik. Onların bu şekilde topluma kazandırılmış olmaları devletimiz ve milletimiz adına onur verici, gurur verici. Dünya ve bizler onlarla, saflık ve neşeleriyle güzel.” dedi. Cahan, her zaman engelli bireylerin yanlarında olduklarını ifade etti.

Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olarak okulda yapılan ürünlerin tanıtımını sağlayacak bir sergi olduğunu belirten Okul Müdürü Cumhur Acar ise, “Öncelikle, bizlere katkılarını esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Hayallerimizin önünde hiçbir zaman engel yok. Biz farklı değiliz. Kimimizin komşusu, kimimizin kardeşi olan engelli bireylerimiz için normal bireyler kadar kendilerini ifade edebilecek eğitimimiz var. Her şeyi yapabiliriz, yeter ki imkan ve destek verilsin.” diye konuştu.

Okulun hafif zihinsel engelli öğrencileriyse memnuniyetlerini tebessümleriyle gösterdi. Öte yandan öğretmeni tarafından Uşak nasıl oldu sorusuna “Pırıl Pırıl oldu.” yanıtını veren yılın Hafif Zihinsel Engelliler Gülle Atma Yarışmasında Uşak birincisi olan öğrencilerden Mert ise gülümsetti.

İlgili İçerikler: BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA ANTİKA ÜRÜNLERİN GELİRLERİ AŞEVİ'NE BAĞIŞLANDI ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARI HİZMETE AÇILDI Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor HAVUZ KİMYASALI TEMİZLİK ÜRÜNLERİ ALIMI. Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI Afrin Halkının Emanetleri Yola Çıktı Başkan Cahan 3. Battı Çıktı İçin Mandala Bastı Başkan Cahan Kültür Elçilerine Sahip Çıktı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan açılış sergi engelliler el emeği