Uşak'ta İlk Mahalle İftarı Gerçekleştirildi

1-06-2017

Uşak’ta İlk Mahalle İftarı Gerçekleştirildi

Uşak’ta geleneksel hale gelen mahalle iftarlarının ilki bu akşam Dikilitaş’ta düzenlendi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın göreve gelmesiyle başlatılan ve 4 yıldır aralıksız olarak süren mahalle iftarlarının ilki bugün Dikilitaş’ta gerçekleştirildi. Hava koşulları nedeniyle şimdiye kadar yapılamayan Mahalle iftarı programları, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte 19 mahallenin tamamında gerçekleştirilecek.

Protokolün olmadığı ve şehri yönetenlerin halkla birlik içerisinde aynı sofraya kaşık salladığı iftar buluşmalarının ilkine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, iftar programına eşi Halime Cahan ile katıldı. Vatandaşlarla tek tek el sıkışan Başkan Cahan ezan okunana kadar vatandaşlarla sohbet etti. Ezanın okunmasıyla birlikte, masasında üç kişilik boş yer olan bir ailenin yanına oturan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, orucunu iftardan bir süre sonra açabildi.

Vatandaşlara hitap eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Elhamdülillah bugün altıncı orucumuzu tuttuk. Havaların yağışlı olması dolayısıyla mahalle iftarlarımızı yapamamıştık. Bugün startımızı vererek Dikilitaş mahallemizde vatandaşlarımızla orucumuzu açtık. Yaklaşık 3 bin hemşehrimizle bir aradayız. Mahallemizde kim varsa 7’den 77’ye herkesle kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla buradayız. Bizzat ben de ailemle birlikte iftarımıza iştirak ettim. Vatandaşlarımızla aynı çorbaya kaşık sallamak ve onlarla beraber orucumuzu açmak çok güzel bir duygu. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.” dedi.

Ramazan ayının birlikteliklerde daha da etkili olacağına değinen Başkan Cahan, “Zor günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde elim bir hadise oldu ve 13 vatan evladımızı şehit verdik. Milletimizin başı sağ olsun. Tüm zorluklara rağmen bu mübarek günlerde daha da birbirimize kenetleneceğiz. Bizde birlikteliğimiz daim olsun diye her gün her mahallemizde vatandaşlarımızla iftarlarda bir araya gelmeye devam edeceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

Vatandaşla her zaman birlikte olduklarını ifade eden Başkan Cahan, aynı sofrayı paylaşmanın ayrı bir huzur ve neşe verdiğini, Ramazan ayının paylaştıkça güzelleştiğini söyledi.

İftara katılan vatandaşlar ise böyle bir etkinliğin her Ramazan ayında düzenleniyor olmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, her yöreden insanın bir araya gelerek aynı anda oruçlarını açmasının mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Son Düzenlemeler: 02 Haziran, 2017
İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Aybey Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Kahraman
uşak uşak belediyesi nurullah cahan iftar Ramazan ayı dikilitaş