Uşak'ta Yılın İlk Beş Ayında 63 Bin Ton Asfalt Serimi Gerçekleşti

2099
15-05-2017

Uşak’ta alt ve üst yapı faaliyetleri devam ediyor. Bu yılın ilk 5 ayında 63 bin tonluk asfalt serimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Daha yaşanabilir bir kent için, Uşak’ın altını üstüne getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin farklı noktalarında alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma yapılacak alanda ilk olarak Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon ve yağmur suyu drenajındaki eksikleri giderilmesi, bakım ve onarımın yapılması gibi faaliyetlerde bulunuyor. Bu çalışmaların akabinde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama aşamasına geçiyor.

2017’nin ilk 5 ayında 63 bin ton asfalt serimi, 56 bin 333 metrekare parke taşı ve 31 bin 474 metrekare bordür döşemesini gerçekleştirilirken; 3 bin 528 metre kanalizasyon, 864 metre içme suyu ve 904 metre yağmur suyu hattı döşendi.

Vatan caddesinde asfalt serimi tamamlanırken, ekipler çalışmalara Batıkent caddesinde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ise kentsel dönüşüm sahası, Koru park mevki ve Kuyucak mezarlığı çevresinde asfalt serimi çalışmaları planlanıyor. Aşınan ve yıpranan yollarda da bakım ve onarım yapan ekipler, Ünalan, Kemalöz ve Dikilitaş Mahallesi’ndeki ara sokaklarda da parke taşı döşüyor.

Kentteki alt ve üst yapı çalışmalarının devam edeceğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, söz konusu faaliyetlerin yaz döneminde mutlaka bitirilmesi gerektiğini belirterek, “Yapılan çalışmalar, anlık trafik sıkışıklıklarına yol açabiliyor. Söz konusu çalışmaları yapmazsak, kış döneminde daha büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. Daha yaşanabilir bir kent için, Uşak’ın altını üstüne getirmeye devam edeceğiz. Ekiplerimiz sıcakların artmasıyla gece yarıları da fazla mesai yaparak, kalıcı rahatlık için çalışacaklar” dedi.

İlgili İçerikler: İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI MANEVİ İKLİMİN AYINDA TEBESSÜMLER BULUŞUYOR ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK Elif Yeşilkaya Halil Tilki KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK TEBESSÜMLERE DÖNÜŞÜYOR Aleddin Tilki
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çalışmalar asfalt serimi