Yeni Üst Geçitler Modern Uşak'la Bütünleşecek

3-10-2017

Kent tarihindeki önemli ilkleri hayata geçirerek kalıcı izler bırakan Uşak Belediyesi, üst geçit ihtiyacını yürüyen merdivenli ve asansörlü olarak Uşak halkının hizmetine sunacak.

Ulusal bazda örnek olarak gösterilen çok sayıda projeye imza atan Uşak Belediyesi halkın ihtiyaçlarını standardın ötesindeki çalışmalarla karşılıyor. Her yönüyle pırıl pırıl bir kent oluşturma hedefiyle çalışmalarını yürüten Uşak Belediyesi, bu kez kente kazandırılacak yeni üst geçitle örnek olacak. Ayakları yerleştirilen üst geçit dört mevsim hizmet verebilen üst kalite yürüyen merdiveniyle ve asansörüyle yayaların güvenli geçişini sağlayacak.

Uşak'ın farklı bölgelerinde yayalara güvenli bir şekilde geçiş sağlayan modern üst geçitlerin ilki Vali Konağı'nın bulunduğu bölge ile eski Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanı birleştirecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kentimize ilk defa yürüyen merdivenli bir üst geçidi inşa etmiş olacağız. Modern tasarımıyla da şehre değer katacak. Üst geçidin oturacağı ana omurgaların yerleştirilmesi işlemi gerçekleştirildi. Ve ana kısmı da hazır durumda. Önümüzdeki 15 güne kadar hem yürüyen merdivenli, hem de helezonlu olan üst geçidimizle, Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz." dedi.

Kısa bir zaman içerisinde 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin ve Osmanlı Köprülü Kavşaklarının inşa edildiğini ifade eden Başkan Cahan, "Burası bizim Ankara-İzmir yolumuzun üzeri. Üçüncü bir köprülü kavşak da inşa aşamasında ve yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Yan yollarımız genişleyince ve özellikle battı çıktılarımızdan araçların durmaması nedeniyle üst geçitler önemli bir ihtiyaç haline geldi. Bu ihtiyacı bizler de Uşak'a yakışır bir forma kavuşturarak, yürüyen merdivenli, asansörlü, sarmal biçimdeki görüntüsüyle inşa edeceğiz. Hem kullanımı kolay hem de şehre değer katacak bir üst geçit için kollarımızı sıvadık." açıklamalarında bulundu.

Özellikle engellilerin, hastalığı bulunan vatandaşların, öğrencilerin ve yaşlıların ulaşımda zorluk yaşadığını ifade eden Başkan Cahan, "Üst geçit kullanımı konusunda halkımızı teşvik etmek, hemşehrilerimizin şehir yaşamlarını daha kaliteli hale getirmek istedik. Kullanım kolaylığı olması amacıyla kazandırdığımız, her mevsim çalışan yürüyen merdivenlerle ve asansörlerle hizmete açılacak yeni geçidimizin ayaklarının montajı tamamlandı. 15 güne kadar da üst aksamlarını yerleştireceğiz." diye konuştu.

BAŞKAN CAHAN İKİNCİ ÜST GEÇİDİN MÜJDESİNİ VERDİ

Bir üst geçidin de Osmanlı Köprülü Kavşağı'nın İzmir yönündeki çıkışında yapılacağını müjdeleyen Cahan şöyle konuştu:

"Diğer üst geçidimiz için de çalışmalarımıza başladık. Onu da burayla birlikte kısa sürede hizmete açmak istiyoruz. Kültür şehri Uşak'ımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz."

İlgili İçerikler: Mesudiye Köyünden, Mustafa Uçar Rüştü Ünköse Şerif Ali Üstündağ Mustafa Kunat Banaz 31 Ağustos Mahallesi sakinlerinden Ayşe Tekin TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Mustafa Akkaş BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR Mustafa Sarı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan üst geçit modern helezonlu