Meclis Karar Özetleri

04.06.2014 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2380
9-06-2014
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

    TARİHİ         GÜNÜ      SAATİ   DÖNEM  TOPLANTI  BİRLEŞİM  OTURUM
04.06.2014   ÇARŞAMBA   17.00      2014           6              3           1-2

Katılan Üyeler; Belediye Başkanı V. : Özer ERKEK, Üyeler;, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Ergün KIRDİNLİ, Murat KİRİŞ, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Mehmet YAŞAR, Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ

G Ü N D E M :

35. Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması.
36. Belediye Meclisinin 07/05/2014 tarih ve 2014/277 sayılı kararı ile Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ve Kadın, Yaşlı, Engelli,Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonuna havale edilen; Komisyonların konusu olabilecek hususların görüşülmesi için, İlimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Uşak Aşevi, Uşak Gıda Bankası ve Uşak Belediyesi Kadın Konuk evi ziyaret edilerek yapılması gereken hususlar tespit edilmiş olup, komisyon raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
37. Belediye Meclisinin 06/05/2014 tarih ve 2014/264 sayılı kararı ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen; 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. Madde (b) bendinde belirtilen"Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir” denildiğinden 2014 yılı içerisinde Türkiye genelinde halter sporunda ilimizi başarı ile temsil eden sporculara hediye ve plaket verilmesi konusunun Komisyon raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
38. İlave Madde 1: İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Özel Gelir ve Giderleri olan Tesislerdeki ücretlendirmeler hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.
41. İlave Madde 4: Belediyemiz Birimlerinde kullanılan İş makinelerinin tescil işlemlerine ait Yönetmelik Taslağının görüşülerek karara bağlanması.
42. İlave Madde 5: Vatandaşlar tarafından muhtelif tarihlerde Belediyemize verilen 4 adet talebin görüşülerek karara bağlanması.
44. İlave Madde 7: 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin 17. maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 16.05.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Fatih Mahallesi, 2992 ada, 4 numaralı parseldeki spor tesisleri alanının yapılaşma koşullarının belirlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına UİP-185,1 PİN ile kayıtlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
45. İlave Madde 8: 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin ilave 2. (39.) maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, 29L-IId pafta, 2608 ada 1 parselde Eğitim Tesis Alanı ve Sosyal Tesis Alanı düzenlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına NİP-340,7 PİN ile kayıtlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
46. İlave Madde 9: 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin ilave 2. (39.) maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, 29L-IId pafta, 2608 ada 1 parselde Eğitim Tesis Alanı ve Sosyal Tesis Alanı düzenlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına UİP-185,9 PİN ile kayıtlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R Ö Z E T L E R İ :

35. Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce tanzim edildiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir. (Bu maddenin oylamasından Orhan TAMER oy kullanmamıştır.)
36. Belediye Meclisinin 07/05/2014 tarih ve 2014/277 sayılı kararı ile Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ve Kadın, Yaşlı, Engelli,Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonuna havale edilen; Komisyonların konusu olabilecek hususların görüşülmesi için, İlimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Uşak Aşevi, Uşak Gıda Bankası ve Uşak Belediyesi Kadın Konuk evi ziyaret edilerek yapılması gereken hususlar tespit edilmiş olup, komisyon raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 07/05/2014 tarih ve 2014/277 sayılı kararı ile Sosyal Yardımlaşma Komisyonu ve Kadın, Yaşlı, Engelli,Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonuna havale edilen; Komisyonların konusu olabilecek hususların görüşülmesi için, İlimizde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Uşak Aşevi, Uşak Gıda Bankası ve Uşak Belediyesi Kadın Konuk evi ziyaret edilerek yapılması gereken hususlar tespit edilmiş olup, komisyon raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusunun Meclisin bilgisine sunulduğu teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir. (Bu maddenin oylamasından Orhan TAMER oy kullanmamıştır.)
37. Belediye Meclisinin 06/05/2014 tarih ve 2014/264 sayılı kararı ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen; 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. Madde (b) bendinde belirtilen"Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir” denildiğinden 2014 yılı içerisinde Türkiye genelinde halter sporunda ilimizi başarı ile temsil eden sporculara hediye ve plaket verilmesi konusunun Komisyon raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 06/05/2014 tarih ve 2014/264 sayılı kararı ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen; 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. Madde (b) bendinde belirtilen"Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir” denildiğinden 2014 yılı içerisinde Türkiye genelinde halter sporunda ilimizi başarı ile temsil eden Serenay AYDIN’a (Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası 2.liği ve Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası 3.lüğü), İrem AŞIK’a (Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası 3.lüğü ) hediye ve plaket verilmesi konusunun Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir. (Bu maddenin oylamasından Orhan TAMER oy kullanmamıştır.)

2014 Haziran ayı Meclis Toplantısının 3.Birleşim 1. Oturumuna 5 dakika ara verilmiştir.

Başkan V. Özer ERKEK; 2014 Haziran ayı Meclis Toplantısının 3.Birleşim 2. Oturumunu açmıştır. (Üyelerden Orhan TAMER, Mustafa GÜNGÖR, Ali ÖZLEYEN oturumdan ayrılmıştır.)

38. İlave Madde 1: İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Özel Gelir ve Giderleri olan Tesislerdeki ücretlendirmeler hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Özel Gelir ve Giderleri olan Tesislerdeki ücretlendirmeler hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda Üyelerden; Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ nin 11 ret oylarına karşılık 14 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
41. İlave Madde 4: Belediyemiz Birimlerinde kullanılan İş makinelerinin tescil işlemlerine ait Yönetmelik Taslağının görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz Birimlerinde kullanılan İş makinelerinin tescil işlemlerine ait Yönetmelik Taslağının görüşülerek karara bağlanması konusunun Hukuk Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
42. İlave Madde 5: Vatandaşlar tarafından muhtelif tarihlerde Belediyemize verilen 4 adet talebin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Vatandaşlar tarafından muhtelif tarihlerde Belediyemize verilen 4 adet talebin görüşülerek karara bağlanması konusunun Trafik Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir. (Üyelerden Mustafa GÜNGÖR ve Ali ÖZLEYEN oturuma katılmıştır.)
44. İlave Madde 7: 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin 17. maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 16.05.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Fatih Mahallesi, 2992 ada, 4 numaralı parseldeki spor tesisleri alanının yapılaşma koşullarının belirlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına UİP-185,1 PİN ile kayıtlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin 17. maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 16.05.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Fatih Mahallesi, 2992 ada, 4 numaralı parseldeki spor tesisleri alanının yapılaşma koşullarının belirlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına UİP-185,1 PİN ile kayıtlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
45. İlave Madde 8: 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin ilave 2. (39.) maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, 29L-IId pafta, 2608 ada 1 parselde Eğitim Tesis Alanı ve Sosyal Tesis Alanı düzenlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına NİP-340,7 PİN ile kayıtlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin ilave 2. (39.) maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, 29L-IId pafta, 2608 ada 1 parselde Eğitim Tesis Alanı ve Sosyal Tesis Alanı düzenlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına NİP-340,7 PİN ile kayıtlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
46. İlave Madde 9: 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin ilave 2. (39.) maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, 29L-IId pafta, 2608 ada 1 parselde Eğitim Tesis Alanı ve Sosyal Tesis Alanı düzenlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına UİP-185,9 PİN ile kayıtlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2014 yılı Haziran ayı Meclis toplantısında gündemin ilave 2. (39.) maddesi olarak görüşülüp İmar Komisyonuna havale edilen; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02.06.2014 tarihli müracaatlarına istinaden; İlimiz, Merkez, Cumhuriyet Mahallesi, 29L-IId pafta, 2608 ada 1 parselde Eğitim Tesis Alanı ve Sosyal Tesis Alanı düzenlenmesi yönünde Şehir Plancısı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına UİP-185,9 PİN ile kayıtlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

2014 Haziran ayı Meclis Toplantısının 01.07.2014 Salı günü saat 17.00 de yapılması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Belediye Başkanı V. (Meclis Başkanı): Özer ERKEK; 2014 Haziran ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır.



Özer ERKEK             Mesut ÖZBEY   Murat KİRİŞ
Belediye Başkan V.          Katip              Katip
(Meclis Başkanı)

Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı