Meclis Karar Özetleri

07.05.2014 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2298
14-05-2014
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ             GÜNÜ       SAATİ     DÖNEM   TOPLANTI   BİRLEŞİM   OTURUM
07.05.2014   ÇARŞAMBA     17.00        2014           5              4                1

Katılan Üyeler; Belediye Başkanı : Nurullah CAHAN, Üyeler; Ender KUZGUN, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Özer ERKEK, Murat KİRİŞ, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ.

G Ü N D E M :

34. İlave Madde 1: Zeki ERDOĞAN’ın Kemalöz Mahallesi (Kuyucak Köyü) Durdu Sokak isminin değiştirilmesi yönündeki talebinin görüşülerek karara bağlanması.
35. İlave Madde 2: Belediye Denetimli Şehiriçi Özel Otobüslerinin elektronik bilet sistemine geçmesiyle, hatların yeniden düzenlenmesi ve optimizasyonuyla ilgili bir defaya mahsus ve 18 eşit taksitte alınması gereken 9.000,00 TL.nin ileri bir tarihe ertelenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
37. İlave Madde 4: Belediyemizde 1.derece İtfaiye Müdürü Kadrosunda çalışmakta olan Kudret AYDIN 1.derece Başkan Yardımcısı Kadrosuna naklen atanmış olup Belediye Meclisinin bilgisine sunulması.
38. İlave Madde 5: Belediyemizde 4.derece İtfaiye Çavuşu Kadrosunda çalışmakta olan Muhammed Nurullah FURUNCU İtfaiye Müdürlüğü görevini yürütmek üzere görevlendirilmiş olup Belediye Meclisinin bilgisine sunulması.
39. İlave Madde 6: 10.04.2014 tarihli Resmi gazetede yayımlanan; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik’ te Belediyemiz Sürekli İşçi kadrosunda 33 adet artışa gidilmiştir. Norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
41. İlave Madde 8: Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması.
42. İlave Madde 9: 5393 Belediye Kanunun 48. Maddesinin 2’nci bendinde " Beldenin nüfusu, fizikî ve coğrafî yapısı, ekonomik, sosyal ve kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak, norm kadro ilke ve standartlarına uygun olarak gerektiğinde sağlık, itfaiye, imar, insan kaynakları, hukuk işleri ve ihtiyaca göre diğer birimler oluşturulabilir.” denilmektedir. Buna göre Belediyemizdeki Mezarlıklar Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Emlak ve İstimlâk Müdürlüklerinin Kapatılarak, Mezarlıklar Müdürlüğünün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne, Destek Hizmetler Müdürlüğünün Mali Hizmetler Müdürlüğüne, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün de İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bütçe ödenekleriyle aktarılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
6. İlimiz imar planı sınırları içindeki muhtelif alanlarda resmi kurum, vatandaş ve Belediyemiz tarafından yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği hakkındaki 4 adet imar planı değişiklik taleplerinin İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
43. İlave Madde 10: 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin (c) bendine göre Belediyemiz bünyesinde 2014 Mali yılında sözleşmeli statüde çalıştırılması düşünülen ekli listedeki kadro ve unvanlardaki personelin yıllık ücretlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.
46. İlave Madde 13: Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve Sosyal Yardım Komisyonunun konusu olabilecek hususların görüşülebilmesi için toplanmaları hususunda gerekli işlemlerin yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
47. İlave Madde 14: Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğinin 44.maddesine istinaden Belediyemiz kanalizasyon alt yapısına bağlanan endüstriyel nitelikli atık sulara verilmesi gereken bağlantı kalite kontrol iznine istinaden düzenlenen ”Atık Suların Kanalizasyon şebekesine Deşarj Yönetmeliğinin” Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu İle birlikte görüşülerek karara bağlanması.
48. İlave Madde 15: Elmalıdere Mahallesi sakinleri adına Muzaffer AYDOĞ’un İlimiz, Elmalıdere Mahallesi 6662 adada Belediyeye ait parseller ile güneyinde bulunan yeşil alanın birleştirilerek Cami yeri için plan değişikliği yapılması yönündeki talebinin görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R Ö Z E T L E R İ :

34. İlave Madde 1: Zeki ERDOĞAN’ın Kemalöz Mahallesi (Kuyucak Köyü) Durdu Sokak isminin değiştirilmesi yönündeki talebinin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Zeki ERDOĞAN’ın Kemalöz Mahallesi (Kuyucak Köyü) Durdu Sokak isminin değiştirilmesi yönündeki talebinin kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile reddedilmiştir.
35. İlave Madde 2: Belediye Denetimli Şehiriçi Özel Otobüslerinin elektronik bilet sistemine geçmesiyle, hatların yeniden düzenlenmesi ve optimizasyonuyla ilgili bir detaya mahsus ve 18 eşit taksitte alınması gereken 9.000,00 TL.nin ileri bir tarihe ertelenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Denetimli Şehiriçi Özel Otobüslerinin elektronik bilet sistemine geçmesiyle, hatların yeniden düzenlenmesi ve optimizasyonuyla ilgili bir defaya mahsus ve 18 eşit taksitte alınması gereken 9.000,00 TL.nin ileri bir tarihe ertelenmesi konusunun Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
37. İlave Madde 4: Belediyemizde 1.derece İtfaiye Müdürü Kadrosunda çalışmakta olan Kudret AYDIN 1.derece Başkan Yardımcısı Kadrosuna naklen atanmış olup Belediye Meclisinin bilgisine sunulmuştur.
38. İlave Madde 5: Belediyemizde 4.derece İtfaiye Çavuşu Kadrosunda çalışmakta olan Muhammed Nurullah FURUNCU İtfaiye Müdürlüğü görevini yürütmek üzere görevlendirilmiş olup Belediye Meclisinin bilgisine sunulmuştur.
39. İlave Madde 6: 10.04.2014 tarihli Resmi gazetede yayımlanan; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik’ te Belediyemiz Sürekli İşçi kadrosunda 33 adet artışa gidilmiştir. Norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 10.04.2014 tarihli Resmi gazetede yayımlanan; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik’ te Belediyemiz Sürekli İşçi kadrosunda 33 adet artışa gidilmiştir. Norm kadro standartlarına uygun olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce hazırlandığı şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
41. İlave Madde 8: Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce hazırlandığı şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
42. İlave Madde 9: 5393 Belediye Kanunun 48. Maddesinin 2’nci bendinde " Beldenin nüfusu, fizikî ve coğrafî yapısı, ekonomik, sosyal ve kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak, norm kadro ilke ve standartlarına uygun olarak gerektiğinde sağlık, itfaiye, imar, insan kaynakları, hukuk işleri ve ihtiyaca göre diğer birimler oluşturulabilir.” denilmektedir. Buna göre Belediyemizdeki Mezarlıklar Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Emlak ve İstimlâk Müdürlüklerinin Kapatılarak, Mezarlıklar Müdürlüğünün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne, Destek Hizmetler Müdürlüğünün Mali Hizmetler Müdürlüğüne, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün de İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bütçe ödenekleriyle aktarılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 Belediye Kanunun 48. Maddesinin 2’nci bendinde " Beldenin nüfusu, fizikî ve coğrafî yapısı, ekonomik, sosyal ve kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak, norm kadro ilke ve standartlarına uygun olarak gerektiğinde sağlık, itfaiye, imar, insan kaynakları, hukuk işleri ve ihtiyaca göre diğer birimler oluşturulabilir.” denilmektedir. Buna göre Belediyemizdeki Mezarlıklar Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Emlak ve İstimlâk Müdürlüklerinin Kapatılarak, Mezarlıklar Müdürlüğünün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne, Destek Hizmetler Müdürlüğünün Mali Hizmetler Müdürlüğüne, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün de İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bütçe ödenekleriyle aktarılması konusunun Gündem Dışı bırakılması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

6. İlimiz imar planı sınırları içindeki muhtelif alanlarda resmi kurum, vatandaş ve Belediyemiz tarafından yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği hakkındaki, İmar Komisyonunca uygun görülen 4 adet talebin, İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusuna ait 4 adet talep tek tek görüşülmüş olup;

Sıralama listesinin 1.Sırasındaki Muammer ÖZCAN’ın talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi; Oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Sıralama listesinin 2.Sırasındaki Rukiye AKÇAY’ın talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi; Oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Sıralama listesinin 3.Sırasındaki Ahmet CEYLAN’ın talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi; Oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ’nin 7 ret, Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN’un 7 çekimser oylarına karşılık 17 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Sıralama listesinin 4.Sırasındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün talebinin Gündem Dışı bırakılması teklifi; Oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
43. İlave Madde 10: 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin (c) bendine göre Belediyemiz bünyesinde 2014 Mali yılında sözleşmeli statüde çalıştırılması düşünülen ekli listedeki kadro ve unvanlardaki personelin yıllık ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin (c) bendine göre Belediyemiz bünyesinde 2014 Mali yılında sözleşmeli statüde çalıştırılması düşünülen kararımıza ekli listedeki kadro ve unvanlardaki personelin yıllık ücretlerinin taban ücretten olması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
46. İlave Madde 13: Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve Sosyal Yardım Komisyonunun konusu olabilecek hususların görüşülebilmesi için toplanmaları hususunda gerekli işlemlerin yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve Sosyal Yardım Komisyonunun konusu olabilecek hususların görüşülebilmesi için toplanmaları hususunda gerekli işlemlerin yapılması konusunun Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve Sosyal Yardım Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
47. İlave Madde 14: Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğinin 44.maddesine istinaden Belediyemiz kanalizasyon alt yapısına bağlanan endüstriyel nitelikli atık sulara verilmesi gereken bağlantı kalite kontrol iznine istinaden düzenlenen ”Atık Suların Kanalizasyon şebekesine Deşarj Yönetmeliğinin” Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu İle birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğinin 44.maddesine istinaden Belediyemiz kanalizasyon alt yapısına bağlanan endüstriyel nitelikli atık sulara verilmesi gereken bağlantı kalite kontrol iznine istinaden düzenlenen ”Atık Suların Kanalizasyon şebekesine Deşarj Yönetmeliğinin” Çevre ve Sağlık Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
48. İlave Madde 15: Elmalıdere Mahallesi sakinleri adına Muzaffer AYDOĞ’un İlimiz, Elmalıdere Mahallesi 6662 adada Belediyeye ait parseller ile güneyinde bulunan yeşil alanın birleştirilerek Cami yeri için plan değişikliği yapılması yönündeki talebinin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Elmalıdere Mahallesi sakinleri adına Muzaffer AYDOĞ’un İlimiz, Elmalıdere Mahallesi 6662 adada Belediyeye ait parseller ile güneyinde bulunan yeşil alanın birleştirilerek Cami yeri için plan değişikliği yapılması yönündeki talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

2014 Haziran ayı Meclis Toplantısının 02.06.2014 Pazartesi günü saat 17.00 de yapılması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Belediye Başkanı (Meclis Başkanı): Nurullah CAHAN; 2014 Mayıs ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır.



Nurullah CAHAN     Mesut ÖZBEY     Murat KİRİŞ
Belediye Başkanı             Katip              Katip
(Meclis Başkanı)

Son Düzenlemeler: 05 Haziran, 2014
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı