​1. Romanlar Hıdırellez Şenliği Yapıldı

9-05-2016

1. Romanlar Hıdırellez Şenliği Yapıldı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 1. Romanlar Hıdırellez Şenliği’nde yaptığı açıklamada, “Bizler farklılıkları her zaman zenginliğimiz olarak gördük. Kültürlerin kaynaşmasını da her daim önemsedik” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi ve Uşaklı Romanlar Kültür Araştırma Geliştirme ve Dayanışma Derneğiyle ortaklaşa 1. Roman Hıdırellez Şenliği gerçekleştirildi. Akse Çamlığı’nda yapılan etkinliğe Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşaklı Romanlar katıldı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı şenlikte Hıdırellez renkli gösterilere sahne oldu.

İlk defa yapıldı

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlkini gerçekleştirdiğimiz 1. Romanlar Hıdırellez Şenliği’ni şölen havasında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Cahan, “Kentimizde ilk defa Roman vatandaşlarımızla güzel bir etkinlik yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Hıdırellez’i böyle dolu dolu Roman hemşehrilerimizle kutlamak bizler için son derece önemlidir. Biz farklılıkları en büyük zenginlik olarak gören bir anlayışı savunuyoruz. Bizim Türkiye olmamızın en büyük nedenlerinden birisi de budur” dedi.

Etkinlikler devam edecek

Etkinliği geleneksel hale getireceklerinin altını çizen Cahan, “Biz bundan sonra da Roman hemşehrilerimizle bir arada olarak bu tür etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. Geleneksel hale getireceğimiz bu tür organizasyonlarla şenlik havasında nice Hıdırellezlerde birlikte olacağız. Bizlerin şenliği yapmamıza katkı veren Roman hemşehrilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 10 Mays, 2016
İlgili İçerikler: ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE İKİ BAYRAM BİR ARADA KUTLANDI UŞAK'IN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ Zahman Köyü 3. Yörük Şenliği Gerçekleştirildi Zahman Köyü Bahar Şenliği Hava Durumu Nedeniyle Ertelendi Harmandalı Yörükleri 6. Yörük Şenliği Coşkuyla Gerçekleştirildi Uşak Belediyesi'nde Görev Devir Teslimi Yapıldı ​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı Uşak Belediyesi Sanat Akademisi'nin Galası Yapıldı
uşak belediyesi nurullah cahan etkinlik roman hıdırellez