​15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı Hizmete Açıldı

9-08-2016

15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı Hizmete Açıldı

Cahan, “İlimiz Trafiği Önemli Ölçüde Rahatlayacak”

Uşak Belediyesi’nin 2. 5 ay gibi kısa sürede bitirdiği 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı hizmete açılırken, kavşaktan ilk geçişi Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Demokrasi Şehidi Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir Çetin gerçekleştirdi.

Uşak Belediyesi’nin kent için ve şehirler arası trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Terminal Kavşağı’nda 2,5 ay önce başlanan kavşak çalışmaları bitirilerek araç trafiğine açıldı. 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koruma Polisi olarak görev yaparken, darbe kalkışmasında şehit olan Mehmet Çetin’in isminin verildiği kavşakta ilk sürüşü ise Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Şehit Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir Çetin yaptı. Başkan Cahan kendisine ait makam aracının sürücü koltuğuna geçtiği ilk geçişte yan koltuğunda Şehit Mehmet Çetin’in kutsal emaneti Yusuf Emir Çetin yer aldı. Kavşağın açılışında Şehit  Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin ve ağabeyi Ahmet Çetin de katıldı.

Kısa sürede bitti

Kavşaktan ilk geçiş sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kentimizin trafiğini yeni kavşağımızla önemli ölçüde rahatlatacağız” ifadesini kullandı. Cahan, “Uşak’ın en önemli kavşaklarından birisi olan Terminal Kavşağı’nı 2,5 ay gibi kısa süre içinde bitirdik. Arkadaşlarımız çok hızlı çalışarak önemli bir kavşağı en modern bir şekilde ilimize hediye etti. Burada ilk sürüşü Demokrasi Şehidimiz Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Çetin ile yapıyoruz. Burası şehir trafiğini ve şehirler arası trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Kentimizin kuzey ve güney bağlantısı açısından da büyük rahatlık sağlanacak. Kavşağımız ışıklandırmaları ile de örnek teşkil ediyor” dedi.

Büyük projeleri yapabilecek kapasitedeyiz

Uşak Belediyesi’nin büyük projeleri kendi ekipman ve personeli ile bitirebilecek bir aşamaya geldiğine vurgu yapan Cahan, “Büyük projelerimizi kendi bünyemizde yer alan ekipmanlar ve personel ile gerçekleştirebilecek bir kapasiteye geldik. Köprülü kavşağımızda da tamamen belediyemiz imkanları ile projemizi sonlandırdık. Bütün ekipmanlarımız ve personelimiz 24 saat esasıyla çalışarak kısa sürede kavşağı bitirdi. Burada şirketimiz UTAŞ’ın katkısı aşikardır. Yine aynı şekilde yakın zamanda Stadyum Battı Çıktı Projesi’ne başlıyoruz. Bu çalışmayı da kısa sürede bitireceğiz” diye konuştu.

Şehidimiz için ne yapsak azdır

Kavşağın isminin de anlamlı olduğunu aktaran Cahan, “15 Temmuz bu devlete ve millete kurşun sıkan hainlerin tarihe kara bir leke olarak yazılacak bir gündü. Bu alçak kalkışmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın koruması Uşaklı hemşehrimiz Mehmet Çetin de şehit oldu. Biz ilimizin kahramanının isminin kavşağımızda yaşamasını istedik.  Bu nedenle kavşağımızın ismini 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı koyduk. Köprülü kavşağımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Şehit Mehmet Çetin’in oğlu Yusuf Emir Çetin ise, “Kendi memleketine böyle güzel bir köprülü kavşağın yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kısa sürede bu tür bir çalışmayı bitirmek büyük bir başarıdır. Babamın isminin kavşakta yaşamasından dolayı çok mutluyum” dedi.

İlgili İçerikler: Akın Çetinkaya Mehmet Karagöz Mehmet Balaban Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Sivaslı/Karaboyalık Köyünden, Mehmet Zeybek Gülçetin Onbaşı Mehmet Özbek KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI Karaağaç Mahallesi Sakinlerinden, Mehmet Ayhan
uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz şehit mehmet çetin köprülü kavşağı ilk sürüş yusuf emir çetin