1.Uşak Tiyatro Festivali Sona Erdi

28-03-2017

1.Uşak Tiyatro Festivali Sona Erdi

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Tiyatro Festivali, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin “Pardon! Çok Tuhaf Soruşturma” adlı oyununun sahnelenmesi ile sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde 8 ilden gelen tiyatro ekiplerinin 5 gün boyunca sahne aldıkları Uşak 1. Tiyatro Festivali, ev sahibi Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin “Pardon! Çok Tuhaf Soruşturma” adlı oyunu ile noktalandı.

İlk günden son güne kadar yoğun katılımın sağlandığı festival, Uşak’lı sanatseverlerden de tam not aldı. Uşak’ta ilk kez düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından ekiplerin bir araya geldiği festivalde birbirinden değerli sanatçılar sahne aldı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve  Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz'ın katıldığı kapanış gecesine Uşak’lı sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Oyundan önce bir konuşma yapan Farklı Ses Kadın Tiyatrosu eğitmen hocası Aygün Günay, “5 gündür buradayız ve bizler Uşak’ı çok sevdik” dedi. Günay, “İlklerin şehri Uşak yine bir ilki yaptı. Tiyatro ekibi kurdu, oyuncular yetiştirdi ve bunu sadece 1 yılda başardı. Gerçekten bu büyük bir iş ve bunu başaran başta Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ve tiyatro hocamız Murat Çubukçu’ya çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok güzel ağırladılar ve böyle bir ortamda yaşadığımız duygular ifade edilemez. Tiyatroyu sevin, tiyatroya gelin. Tiyatro güzeldir” diyerek sözlerini noktaladı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise başarılı bir festival yaptıklarını ve Uşaklı sanatseverlerle tiyatro ile dolu 5 gün geçirdiklerine değinerek, “Yaklaşık bir yıl önce buradaki oyuncu arkadaşlarımızın ve Genel Sanat Yönetmenimiz Murat Hocamızın önderliğinde tiyatro kulübümüzü kurduk. 1 yıl sonrada Uşak’ta bir ilki gerçekleştirdik ve Tiyatro Festivalimizi yaptık. Sizlerle kapanış gecesinde bir araya geldik. Birbirinden değerli arkadaşlarımıza ve emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Cahan bu tür festivallere her zaman ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, “Uşak efeler ve aşıklar diyarı, artık yeni tiyatrocularımızı yetiştirme zamanı. Çünkü un, şeker ve yağ var. Bizlerde bundan helva yapacağız. Uşak Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi sanatın ve sanatçıların yanında olmaya devam edeceğiz. Uşaklı hemşehrilerimin 5 gün boyunca Tiyatro Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Nice festivallerde buluşmak dileğiyle.“ açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmalarından sonra festivalde emek gösteren hocalara ve oyunculara plaketlerini ve katılım belgelerini takdim etti.

Son Düzenlemeler: 28 Mart, 2017
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ GURBETÇİ FESTİVALİ UNUTULMAZ BİR KAPANIŞ YAPTI GURBETÇİ FESTİVALİ'NDE EĞLENCE DUR DURAK BİLMİYOR Yeşil Karaağaç'ta Gurbetçi Festivali Rüzgarı 2. GURBETÇİ FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI ULUSLARARASI BEŞİNCİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR Ferdi Akgün UŞAK BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU İSTANBUL'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 1. tiyatro festivali kapanış gecesi uşak belediyesi şehir tiyatrosu pardon