7 BİN METREKARELİK PROJENİN TEMELİ ATILDI

9-11-2022

Son günlerde birçok temel atma ve açılış programlarıyla gündeme gelen Uşak Belediyesi,Muharremşah Mahallesi’ne yapılacak çok amaçlı spor salonu, eski müzenin yerine yapılacak olan Uşak Belediyesi Deniz Grup Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Karaağaç TOKİ bölgesine yapılacak olan Gençlik Parkı, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yapılacak olan Şekerevleri Eğitim ve Yaşam Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yapılacak olan Gündüz Bakımevi ve Eğitim Yaşam Merkezi temel atma törenlerini gerçekleştirmişti. Kentsel Dönüşüm TOKİ bölgesine yapılan ve açılışı gerçekleştirilen 100. Yıl Parkı ile de bölgeye yeni bir yeşil alan kazandıran Uşak Belediyesi çalışmalarına devam ediyor.

ŞEKEREVLERİ PAZAR YERİNİN ÜSTÜ KAPANIYOR

Daha önce Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Cuma Pazarı’nın ve Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin cepheleri kapatılmış, pazar alanları iklim koşullarının olumsuz etkisinden arındırılmıştı. Şimdi ise sıra Şekerevleri Pazar Yeri’ne geldi. Toplam 7 bin metrekare alana sahip olan pazar yeri;yağmur, kar, güneş gibi hava şartlarına uygun hale getirilmek üzere yenileniyor. Betonarme kolonlarla kuvvetlendirilecek olan alanda çelik konstrüksiyon üzerine asma germe membran sistemi uygulanacak. 6 ay gibi kısa bir sürede projenin tamamlanması hedefleniyor.

TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gerçekleşecek olan proje kapsamında bugün temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşma yapan Başkan Çakın,“Uşak Belediyesi olarak ‘AzLafÇokProje’ diyerek başlamış olduğumuz temel atma ve açılış programlarımızdan bir yenisini de bugün Şekerevleri Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Başta Atatürk Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi olmak üzere tüm şehrimize uzun zamandır hizmet eden Şekerevleri Pazar Yerimizin, vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan gelen istekler doğrultusunda membran sistemiyle üstünü kapatacağımız çalışmanın temelini attık.Öncelikle yeni pazaryerimizin şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

ÇARŞI UŞAK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Pazaryerleri ve pazara mal sağlanan hal konusunda Uşak Belediyesi olarak örnek projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Çakın: “Göreve geldiğimizde ilk olarak Karaağaç Mahallemizdeki kapalı pazaryerinin inşasına başladık. İnşallah yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Bugün de Şekerevleri Pazaryerimizin üzerini kapatıyoruz. Hal binalarımızdaki kapalı dükkanların gerekli işlemlerini tamamladıktan sonra esnafımızın kullanımına açtık. Böylelikle de fiyatlardaki rekabet ortamını sağlamış olduk. Esnaflarımız çok daha kaliteli ve nezih hizmet verme imkanını buldu. Tabii bizim için bu pazaryerleriyle ilgili çalışmalarımızı taçlandıracak olan da inşallah hak sahipleri ve ardından kamuoyu ile paylaştığımız Çarşamba Pazarı ya da yeni ismiyle ‘Çarşı Uşak’ projesidir. Zira burası şehrimizin önemli pazaryerlerinden bir tanesi fakat gerek çatısındaki fırtına dolayısıyla yaşanan problemler gerek bölgedeki kötü yapılaşma ve trafik problemleriyle birlikte gitgide sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle geliştirdiğimiz proje sayesinde inşallah burada gerekli talepleri toplayıp hızlı bir şekilde projenin yapımına başlayacağız. Bu sayede hem pazaryerimiz yerinde kalmış olacak hem de yeraltı otoparkı ve genişletilmiş yolları, modern dükkanlarıyla yeni bir cazibe merkezini daha şehrimize kazandırmış olacağız.” dedi.

YATIRIMLAR KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Şehrin dört bir yanında yatırımların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Çakın,“Muharremşah, Bölme ve İkisaray gibi belediyemize yeni bağlanan mahallelerimizden başlayıp da Yeşil Karağaaç, Hacıkadem, Kuyucak Mahallelerimize kadar şehrimizin bütün çevresinde yürüttüğümüz pek çok alt ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında kültürel, sportif, sanatsal etkinliklerimiz ile başta dezavantajlı gruplara yönelik olmak üzere tüm halkımız için yatırım ve projelerimize kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Bu projenin de tekrar vatandaşlarımıza, mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyor, kısa zamanda kazasız belasız bitirmeyi de Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi.

Son Düzenlemeler: 09 Kasm, 2022
İlgili İçerikler: UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU ​48 YILLIK ANILAR UKAMER HİZMET BİNASI'NDA CANLANDI UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR Binnaz Karahan KADINLARIN İKİNCİ EVİ; UKAMER HİZMET BİNASI Sivaslı Yayalar köyünden Mustafa Binbay Ömer Binbay Binnaz Dümen
uşak belediyesi pazar yeri temel atma şekerevleri kapalı pazar yeri az laf çok proje şekerevleri pazar yeri