Akın Yeniceli'den Örnek Sportif Davranış

5-05-2014

Akın Yeniceli’den Örnek Sportif Davranış

Uşak Belediye Spor Sporcusu Akın Yeniceli Alanya’da yapılan "Wings for Life World Run” etkinliğinde başarılı bir performans göstermesine ve yarışın son kilometrelerine kadar birinci götürmesine rağmen sakatlanarak yarışmayı tamamlayamadı. Alanında dünya klasmanında 24. sırada bulunan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir edilen ve Beyaz Show gibi programlarda kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan Akın Yeniceli Alanya’da gerçekleşen yarışmada da gurur duyulacak bir performans sergiledi. Yarışı uzun süre önde götüren Yeniceli yaşadığı kramp sakatlığı nedeniyle geri sıralara düşse de sporcu bilinci ile yarışmayı tamamlamak istemesi nedeniyle izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Geçtiğimiz haftalarda Balıkesir’de yapılan yarışmadan da ikincilik elde eden Yeniceli bir kez daha Uşak’ın gururu olacağını ispat etti. Akın Yeniceli’nin başarıları ile gurur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu başarıların daha da artacağına inandıklarını vurguladı. Uşak’ın bu tür başarıla ihtiyacı olduğunu hatırlatan Cahan, " Kentimizin her anlamda ilerlemesi ve en güzel yerlere ulaşması en büyük arzumuzdur. Sportif branşlarda da mutlak başarı sağlanmalıdır. Biz bu nedenle başarılı sporcularımıza destek veriyoruz. Akın Yeniceli bu bağlamda bizim yüz akımız olmuştur: Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği sporcumuz bizim için çok kıymetlidir” dedi. Yeniceli’nin başarılarının Türkiye’yi aşmaya başladığının altını çizen Cahan, bu başarı ile gurur duyduklarına dikkat çekti. Bu şekilde sağlanan başarıların kentte sporun daha çok sevilmesine neden olduğunu ileten Cahan, " Akın Yeniceli gibi değerlerimizin bizim adına yarışması ve verilen destekler ile en iyi yerlere gelmesi Uşak’ta spor yapmak isteyen gençlerimizin daha çok istekli olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sportif bir Uşak sloganı ile sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Uşak’ın gururu oldu

Akın Yeniceli’nin başarılarını gıpta ile takip ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizin marka olması için elimizden geleni yapacağız. Projelerimiz marka şehir olma yolunda en büyük referansımız olacaktır. Biz kentin her yönü ile marka olmasını da arzu etmekteyiz. Kültürü, tarihi sportif başarıları da kentin marka olmasında önemli etkenlerin başında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda spor kentlerin tanıtımında en önemli unsurların başında yer almaktadır. Bunun en güzel örneği Uşak Sportif Basketbol Takımı ve Akın yenicelidir. Uşak Sportif takım oyununda kentimizin görünen yüzü olurken Akın Yeniceli ise bireysel başarıları ile gurur kaynağımız olmaktadır. Yeniceli’nin bizim sporcumuz olması da belediyemiz için ayrı bir gurur kaynağıdır. Kendisi son olarak gittiği Alanya’da tüm olumsuzluklara rağmen yarışmayı tamamlamaya çalışmış ve izleyenlerin gönlünde taht kurmuştur. Bu davranışı ve azmi ile bizlere de örnek olmuştur. Alanya’da bulunan sporseverler Akın Yeniceli’nin bu azmini ise ayakta alkışlamışlardır. Akın Yeniceli gibi değerlerimizin kentimizde sporun sevdirilmesinde önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Bu nedenle kendisine her anlamda destek vermeye devam edeceğiz. Bizim yüz akımız olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

İlgili İçerikler: Akın Çetinkaya Ayşe Akın Emine Akın Arif Akın Mehmet Akıncı Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Cemal Çakın Döndü Çakın Elif Akın İlyas Çakın Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı