Atık Pil Kampanyasında Ödül Töreni Gerçekleşti

13-06-2014

Atık Pil Kampanyasında Ödül Töreni Gerçekleşti

Uşak Belediyesi çevreye duyarlı bir belediye hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor. Yeni nesil ve ailelerde bilincin artmasını hedefleyen Uşak Belediyesi kısa süre önce başlattığı ambalaj atıkları ve atık pil kampanyanlarında önemli mesafe kat etti. Özellikle çevreye zararı ile bilinen atık pil konusunda bilinç sahibi öğrencilerin olmasını düşünen belediye okullarda gerçekleştirdiği pil toplama çalışmalarının finalini gerçekleştirdi. Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile düzenlenen 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı "Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında en çok atık pil toplayarak, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunan okullarda törenle ödül dağıtımı gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında Ergenekon İlkokulu 440 kg, Ganime Özadam İlkokulu 305 kg, Bir Eylül İlkokulu 120 kg atık pil toplayarak ilk üç sırada yer aldılar. Bu okullardan sonra sırasıyla Vali Ali Fuat Güven ve Yaşar Akar ilkokulları dereceye girdi. Okullarda atık pillerin toplanması konusunda duyarlılık gösteren ve en çok atık pil toplayan okul idarelerine plaket ve 15 öğrenciye bisiklet, satranç takımı, top ve kitap gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca ilk üçte yer alan okullara fotokopi makinesi, fen laboratuvarı seti ve salon tipi satranç takımı hediye edildi. Okullarda gerçekleşen ödül töreninin ardından saat satışı ve tamiri işiyle meşgul olan esnaf Mehmet Sezai Keyvanoğlu’na işyerinde atık pilleri toplaması nedeniyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Günhan Dağlı tarafından plaket verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan duyarlılığın artması adına bu tip faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çekti. Okullarda atık pilin zararlarının çalışmalar ile çocuklara belediye birimlerince en güzel şekilde anlatıldığını aktaran Cahan, " Doğa maalesef bilinçsizlik yüzünden günden güne kirletilmektedir. Bu durumun önüne geçilmesi için yeni neslin bilinçlenmesi adına çalışmalar şarttır. Ancak bu şekilde bizden sonra gelenlere güzel bir doğayı emanet edebiliriz” dedi. Bilinçlenen öğrencilerin ailelerini ve çevrelerini de etkilediğinin altını çizen Cahan, bu bakımdan çok faydalı iş yapıldığını anlattı. Belediyenin doğa dostu çalışmalara devam edeceğini hatırlatan Cahan, " Belediyeciliğimizde kesinlikle doğamıza ve çevremize sahip çıkmayı kendimize bir hedef koyduk. Bu bağlamda çevre duyarlılığı konusunda da marka olmak hedefi ile projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Hedefimiz güzel bir doğa bırakmak

Uşak Belediyesi’nin her daim çevreye duyarlı bir belediye olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Biz belediyecilik anlamında çevre konusunda hassasiyet ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve gelmemizden bu yana bütün projelerimiz için yoğun bir çalışma temposuna girerken projelerimizin hayata geçmesi adına da emin adımlar atıyoruz. Belediyeciliğin sadece şehri fiziki olarak güzelleştirmek olmadığını biliyoruz. Aynı zamanda belediye çalışmaları ile yeşil bir kent ortaya çıkarmalı, çevreye duyarlı nesillerin yetişmesine katkı sağlamalıdır. Bu bağlamda belediyemiz başarı kaydetmektedir. Son aylarda özellikle ekiplerimiz bilincin artması adına önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalardan birisi de şüphesiz atık pillerin toplanması kampanyasıdır. Atık piller doğaya bırakıldığında son derece tehlikeli zararlar vermektedir. Aslında son derce masum görünen piller tam anlamı ile doğanın katilleri arasında yerini almıştır. Böylesine ciddi zararları olan atık pillerin günlük hayatımızda ne kadar çok kullanıldığı düşünülürse zararları aşikardır. Bu nedenle bilincin öndelikle çocuklarımız tarafından başlamasını düşündük. Okullarda TAP ile beraber yaptığımız kampanyada güzel neticeler elde ettik. Şimdi bilinçlenen yeni nesil gelecekte bir çevre neferi olacaktır. Aynı zamanda ailelerinin ve çevrelerinin de bilinçli olmalarına katkı sağlayacaktır. Belediyemiz bundan sonra da çevre duyarlılığı adına faaliyetlerine devam edecektir” dedi.

3.0
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU İSTANBUL'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ Genç Kuşak Fest'te Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi GENÇ KUŞAK FEST GÖRKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI Minik Eller Atık Malzemeleri Geri Kazandırdı Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor VALORANT TURNUVASI'NDA ÖDÜLLER DAĞITILDI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞKAN ÇAKIN'A ÖDÜL 3X3 SOKAK BASKETBOLU'NDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU KORTLARDAKİ BAŞARI ÖDÜLLE TAÇLANDI