Bakan Zeybekçi" Uşak'a büyük desteklerimiz olacak"

31-05-2014

Bakan Zeybekçi” Uşak’a büyük desteklerimiz olacak”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bir dizi AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak için Uşak’a geldi. Ziyaretler sabah saatlerinde Dülgeroğlu Oteli’nde gerçekleşen kahvaltı ile başladı. Bakan Zeybekçi daha sonra Uşak Belediyesi’ne gelerek kentin prıojeleri konusunda Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dan brifing aldı. Son olarak ise Atatürk Kültür Merkezi’nde AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katılım sağlandı. Uşak adına bolca müjdeler verilen ziyaretlere Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kurum müdürleri ve partililer katıldı. Ziyaretlerde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan kendi hemşehrileri gibi gördükleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin tekrar kente gelmesinden onur duyduklarını iletti. Bakan Zeybekçi’nin gelmesi ile Uşak’ın marka olmasında projelerde destek sözü de aldıklarını aktaran Cahan, " Bakanımız seçim dönemimizde de bizleri yalnız bırakmadı. Kendilerinin varlığı ile seçimlerde büyük başarı elde ettik. Bunun yanında seçimden sonrada buraya gelerek bizleri şereflendirdiler. Biz bu bağlamda ilimizin gelişimi için bakanımız ile gönül birliği yaparak kentimizi en iyi yerlere getirme hedefindeyiz. Bakanımız Nihat Zeybekçi de bize her zaman destek vereceklerini iletiyorlar. İnanıyoruz ki bu sinerji ile kentimiz kazanacak” dedi. Uşak’ta olmanın kendisine heyecan verdiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Uşak’ın kendi memleketi gibi olduğunu ve Uşaklıların her yönü ile kazanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı. Kısa zamanda Uşak’a kazanımlar sağlayacaklarını da vurgulayan Zeybekçi, " Seçim öncesinde Uşak’ı ziyaret ettiğimizde kardeşimiz olarak gördüğümüz Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın kazanmasından emindik. Seçim kazanılması durumunda bir daha Uşak’a geleceğimizi belirtmiştik. Şimdi bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız” ifadesini kullandı.

Uşak kazanıyor

Uşak’ta birçok projenin hayata geçmek üzere hızla ilerlediğini aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu durumda Ankara ile beraber çalışmanın faydalarını gördüklerini iletti. Bakan Zeybekçi’nin de Uşak’ın hemşehrisi olduğuna dikkat çeken Cahan sözlerine şöyle devam etti: " Göreve başlamamızın üzerinden iki ay geçmesine rağmen yoğun bir tempomuz söz konusudur. Biz iki ay süre içinde Kent Park, Kentsel Dönüşüm Projesi, yüksek gerilim hatları, Dokuzsele Deresi Islah Projesi, bisiklet ve yaya yolu ve birçok başka projemizin köşe taşlarını oturttuk. Seçim döneminde ne söz verdiysek kat ve kat fazlasını gerçekleştirmek için yol almaktayız. Seçim döneminde ilimize gelen bakanlarımız bizlere seçimden sonra da her sdaim projelerimizde destek vereceklerini belirtmişti. Başbakanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’da birçok projemizin yanında olduğunu bize söylemişti. Seçimden sonra biz bu desteği açık bir şekilde hissetmeye başladık. Kentimize sırasıyla gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcımız Murat Mercan büyük projelerimize verdiği destekler ile bizleri sevindirdiler. Şimdi Bizleri gelişi ile sevindiren Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi verdiği müjdeler ile mutlu etti. Biz bu destekler ile ilimizi şaha kaldıracağız”

Uşak’a Dünya Bankası Desteği

Uşak’ı her zaman kendi memleketi gibi gördüğünü ileten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bu nedenle her zaman Uşak’ın gelişimine katkı vereceklerini iletti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Uşak için harcayacağı emeğe yürekten inandıklarını ve desteklediklerini dile getiren Zeybekçi, " Biz seçim döneminde Uşak’a geldiğimizde burada seçimin kazanılacağına inandık. O zaman kenet aldığımız hava bu yöndeydi. Başkanımız da güzel bir çalışma sergileyerek Uşak’ın AK belediye olmasını sağladı. Öncelikle il teşkilatına, milletvekillerimize ve başkanımıza bu nedenle teşekkür ederim. Seçimden sonra kazanılması durumunda Uşak’a geleceğimi belirtmiştim. Bu nedenle sözümü gerçekleştirmek için kente gelmiş bulunmaktayım. Bugün beni burada en güzel şekilde karşılayan Uşaklı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Başkanımız Nurullah Cahan’ın Uşak için yapacaklarının heyecanını anlıyorum. Kendisi ne söz verdi ise yapacaktır. Bizde belediye başkanlığı dönemimizde aynı heyecanla hareket etmiştik. Bu nedenle bakanlık olarak kent projeleri için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Daha önce Uşak’a gelen bakanlarımız Uşak için olumlu işler yapmışlar. Kısa sürede kent projeleri için mesafe kat edilmiş. Biz de Uşak için duyarsız kalmayacağız. En kısa sürede bakanlığımızdan Uşak için destekler söz konusu olacak. Bu desteklerden birisi de Dünya Bankası’ndan alınacak 5 veya 10 milyon TL arasında hibe kredi olabilir. Bunun ile ilgili çalışmalarımız da başlayacak. Biz kendi memleketimiz olarak gördüğümüz Uşak’ta el ele birlikte başarılı işler çıkaracağız. Bundan sonra da Uşak için ziyaretlerim devam edecek” dedi.

Programların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye kilim ve plaket takdim etti.

3.0
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST Ali Büyükyörük Banaz Büyükoturak Köyünden Zeliha Erdem KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK TEBESSÜMLERE DÖNÜŞÜYOR KÜÇÜK VE ÖZEL YÜREKLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI