Cahan, "Çevre yolundan da faydalanacağız"

28-06-2014

Cahan, "Çevre yolundan da faydalanacağız”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak ile ilgili gelecek projelerine çevre yolunun değerlendirilmesini de eklediklerini iletti. Kentin çevre yolunun çalışmalarının son hızla devam ettiğini hatırlatan Cahan, belediyenin yol ile ilgili tasarrufları ile birlikte yeni ekonomik kazançlar elde edeceklerini bildirdi. Çevre yollarının kentlerin gelişiminde etkisine dikkat çeken Cahan, " Başka kentlere baktığımızda kendi il sınırları içinden geçen çevre yollarının en uygun değerlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmışlar. Bunun en yakın örneği ise Afyonkarahisar’dır. Öylesine avantajlı bir çalışma yapılmış ki kentteki herkes bu planlamadan faydalanıyor. Bizde kısa ve uzun vadede planlarımız ile buna benzer çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi. Uşak’ın ilk defa çevre yolunun olduğuna işaret eden Cahan, bunun ile ilgili kentin tüm dinamikleri ile de istişare içinde olacaklarını belirtti. Uşak’ın değerlerinin çevre yolunda yapılacak tesisler ile en güzel şekilde tanıtılacağını aktaran Cahan, " İlimizin kendine has ekonomik, kültürel ve tarihi değerleri söz konusudur. Bu değerler on binlerce aracın geçtiği yolumuzda en uygun şekilde tanıtım sağlanabilir. Biz bu nedenle çevre yolu boyunca tesisleşmeyi bu doğrultuda yapmak niyetindeyiz. Hedeflerimizin gerçekleşmesi ile marka kent Uşak istikametinde bir adım daha atmış olacağız” ifadesini kullandı.

Akıllı bir planlama

Çevre yolunun çalışmalarının bitmesi ile birlikte Uşak’ın bu yoldan en faydalı şekilde istifade edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Marka şehir Uşak hedefinde belediye olarak titiz bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kentimize ait projelerde günü kurtaran yatırımlardan ziyade uzun yıllar kenti rahat ettirecek çalışmaların içindeyiz. Belediyemizin projelerimizin yanında hükümetimizin projelerinin de kent adına kullanılmasını önemsiyoruz. Bu projelerden birisi de şüphesiz çevre yolu projesidir. Bilindiği gibi kent merkezinden her gün on binlerce araç geçmesine rağmen bu potansiyel maalesef doğru değerlendirilememiş.  Devam etmekte olan çevre yolu bitmesinin akabinde araçlar artık bu yolu kullanacak. Yine eskisi gibi çok işlek olacak yolumuzu bu defa kent menfaatlerinin üst sıralarda olacağı şekilde kullanacağız. Yeni yolda ilimizin değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız. Tarhanamız, battaniyemiz, halımız, kilimimiz, şekerimiz kültür varlıklarımız, değerlerimiz ve Uşak’a ait her şey yolda tesisleşme sureti ile tanıtılacak. Yolculuk yapanlar kentimize ile ilgili tüm doneleri dinlenirken görecek ve gittiği yerlere götürecek. Aynı zamanda ilimizin termali de çevre yolu sayesinde sağlık turizmine çok büyük katkı sağlayacak. Geleceğe yatırım olacak bu çalışmalar kentimize her anlamda katkı sağlayacak” dedi.

3,297,733.4
İlgili İçerikler: TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI BAŞKAN CAHAN'A BİR TEŞEKKÜR DAHA TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİTLER, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKET BAŞKAN CAHAN'A TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU'NDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN'A UŞAK AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİNDEN 'TATLI' SÜRPRİZ