Eğitimde örnek projeye belediye katkısı

24-06-2014

Eğitimde örnek projeye belediye katkısı

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi (Z Kütüphane Projesi) protokolü imzalandı. Uşak Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin katıldı. İmzalanan protokol kapsamında okullarda bilgi teknolojilerinin ve kitapların iç içe olduğu kütüphaneler ortaya çıkarılacak. Klasik kütüphane anlayışının son bulduğu projede okulların bulunduğu mahallelerin halkının da faydalanması hedefleniyor. Tasarım anlamında da dikkat çekecek proje gelişen teknoloji ile daha da azalmakta olan kitap okuyan sayısının arttırılması düşünülüyor. Proje kentte ilk olarak Dikilitaş İlkokulu’nda can bulacak. Böyle bir projede belediye olarak katkı vermenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, eğitim adına yapılan her projenin içinde olacaklarını vurguladı. Proje ile kent için önemli bir faydaya da imza atıldığını aktaran Cahan, " Son yıllar gelişen teknoloji ile beraber herkesin evine ve cebine interneti soktu. Teknolojiden güzel şekilde faydalanmak yerine daha çok oyun ve benzeri uygulamalara hayatımızda yer verir olduk. Bu duruma son vermek ve okuma oranlarını arttırmak için klasik yöntemler dışına çıkılması gerekmektedir. Bu proje de bu bağlamda ilgi çekecek ve kitap okumayı özendirecek projelerden birisidir” dedi. Projenin sadece çocukların değil, büyüklerin de okumasını özendirecek bir çalışma olduğunun altını çizen Cahan, top yekün  okuma hareketinin canlanacağına işaret etti. Kentte okumayı özendirecek bu tip projelere ortak olmayı sürdüreceklerine dikkat çeken Cahan, " İlimizde kentleşme adına yapacağımız güzel projelerin yanında ilimizin her anlamda gelişmesine etki edecek çalışmalar da gerçekleştirmek zorundayız. Kent kültürünün yüksek seviyelerde olacağı projelerin içinde olmak bizlere heyecan verir” ifadesini kullandı.

Fayda sağlayan projelerin içindeyiz

Belediye olarak sorumluluklarının bilincinde çalışma yürüttüklerini ve sorumluluk dolu projelerin içinde olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediyemiz ilimizin yaşanabilir kentler arasında yerini alması için durmaksızın çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Tüm ekibi ile fedakarca yapılan çalışmalar çok yakında meyvelerini vermeye başlayacaktır. İlimizin her alanda gelişmesi için farklı projelerin içinde ortak olmaktayız. Sadece belediye kendi projelerini değil; kentin projelerinin de en iyi noktalarda olması için kurumlar ile işbirliği içindedir. İşte bu projelerden birisi de Z Kütüphaneler projesidir. Proje gelişen çağın ve teknolojilerinin günümüzde bizlerden aldığı önemli değerleri kazandırmak için bulunmaz bir nimettir. Bilindiği gibi artık herkes ceplerine kadar teknolojiyi sokmuş ve nimetlerinden faydalanmaya başlamıştır. Maalesef bu güzel durumu pozitif anlama kullanma söz konusu değildir. Daha çok sohbet ve oyun için kullanımı olan teknoloji bireyleri asosyal yapmakla birlikte kitap okumaktan alıkoymaktadır. Sadece çocuklarımız değil, aynı zamanda aileleri de bu durumdan muzdariptir. Bu durumu tersine çevirecek projeler elbette okullarda başlamaktadır. Okullarda teknolojinin ve kitapların bir arada olacağı proje kitap okumanın önünü açacaktır. Aynı zamanda mahalleler de bu uygulamadan öğrenciler ile faydalanacaktır. İşte içi böyle anlam dolu bir projede destekçi olmak bizleri onurlandırmaktadır. Bundan sonra da bu tip projelerin içinde olacağız” dedi.

3.3
Son Düzenlemeler: 24 Haziran, 2014
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı