Engelsiz Bir Kent İçin Ziyaretler Devam Ediyor

2049
9-12-2014

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Zihinsel Engelli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete Başkan Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Belediye Meclisi Üyeleri Akın Demir ve Mehmet Emin Akyay’da katıldı.

Ziyarette Merkezin beklentileri ve Uşak’ta gelecekte engelliler için yapılacak projeler konuşuldu. Zihinsel engellilerin daha iyi ortamlarda eğitim almaları ve mesleki edinim kazanmalarını istediklerini belirten Başkan Cahan, konu hakkında çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Belediye sınırları içinde milli eğitim alanları olduğunu aktaran Cahan, "Belediyemiz sınırları içinde milli eğitim için ayırdığımız okul alanlarımız söz konusudur. Biz bu alanlarımızın en güzel şekilde değerlendirilmesini arzu etmekteyiz. Hayırseverlerimizin bu alanlar için yapacakları yatırımlara her türlü desteği vermeye hazırız. Kısa sürede engellilerimiz için yeni bir merkezin ortaya çıkacağına inancımız tamdır” dedi. Yapılan ziyaretten son derece önemli bilgiler edindiklerinin altını çizen Cahan, bu şekilde yapılan toplantıların engelsiz bir kent için ışık olduğunu vurguladı.

Uşak Belediyesi olarak engellilerin haklarının koruyan sivil toplum kuruluşları ile oluşturacakları platform sayesinde daha güzel projeler ortaya çıkacağını anlatan Cahan, "Belediyede göreve gelmemizden bu yana sürekli engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına projeler üzerinde çalışıyoruz. Biz projelerimizi yaparken engelli kardeşlerimizin bakış açılarını da katarak çalışmaları ortaya koymak istiyoruz. Bu nedenle engelli platformu ile hedeflerimize sıfır sıkıntı ile varmış olacağız” ifadesini kullandı.

Engellilerimiz bizim için değerli

Hayatta herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bugün hayatın olağan akışında her zaman olumsuz durumların verdiği neticeler ile engelli kalma riskimiz söz konusudur. Bütün insanlık bu durum ile karşı karşıya olabilir. Dolayısıyla hepimiz birer engelli adayıyız. Bu düşüncelerin yanında engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak Belediyemizin sorumlulukları arasındadır. Gelişmiş kentlere baktığımızda nerede ise engelliler ile ilgili hiçbir sorun kalmadığını görebiliriz. İşte Uşak’ta bu konuda ne yapılması gerekiyorsa bu işin içinde olanlar ile konuşarak yapmak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde de zihinsel engelli kardeşlerimizin eğitmenlerinin ve ailelerinin ne gibi sorunlar ile karşılaştığını dinledik. Ziyaretimizde bir merkeze daha gereksinim olduğu kanaatine vardık. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. İl sınırlarımız içinde hayırseverlerimiz zihinsel engelliler için yeni merkez yapmak isterse okul yapımı için planladığımız alanlardan birisini tahsis etmeye ve destek vermeye hazırız” dedi.

Platform sorunları en aza indirecek

Uşak’ta kurulacak engelliler platformu ile Uşak’ın engelsiz bir kent olmasında büyük bir adım atacaklarını dile getiren Başkan Cahan, "Engellilerimiz için yapılacak tüm çalışmalarda empati kurmaya gayret ediyoruz. Her ne kadar duyarlı davransak da görmediğimiz hususlar olabilir. Biz bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Aynı zamanda ortak aklı engelleri kaldırma noktasında kullanmak niyetindeyiz. Bu nedenle platformumuz ile ilimizin hiçbir engelinin kalmaması adına somut adımlar atacağız” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 11 Aralk, 2014
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!