Kent Değerleri Hediyelik ile Her Eve Girecek

2-05-2014

Kent Değerleri Hediyelik ile Her Eve Girecek

Uşak Belediyesi kentin tarihine ve kültürüne sahip çıkmak ve yaygınlaştırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Şehrin kültürüne ve tarihine yönelik birçok projeyi hazırlayan ve yakın zamanda hizmete sokacak olan belediye Kent Tarihi Müzesi’nde yeni bir uygulama başlattı. Buna göre kentin geçmişinde yer eden önemli donelerin satışı başladı. Birçok farklı hediyelik eşyanın yapıldığı eşyalara ise ilgi büyük. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın kültüründe yer eden eserlerin her eve girmesinin önemli olduğunu açıkladı. Uşak’ın değerlerinin tanıtımda hediyelik eşya uygulamasının katkı sağlayacağını bildiren Başkan Cahan, " İlimizin her yönü ile tanıtımına önem veriyoruz. Tanıtım sadece belediyeler eli ile gerçekleşen bir olgu değildir. Aynı zamanda vatandaşlarımızın üzerine düşen görevler de vardır. Bunun için en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında kültür ve tarih öğelerimize herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Hediyelik eşya satışı bu noktada güzel misyon sahibi olmaktadır” dedi. Uşak halkının gelen misafirlerine ve kendi evlerine hediyelik eşyaları alması gerektiğinin altını çizen Cahan, bu sayede tanıtımın daha etkili olacağına dikkat çekti. Bundan sonra da belediyenin kent tanıtımı için daha çok aktivite yapacağını ileten Cahan, " Belediyemiz kentimizin en iyi şekilde tanıtılmasını ve marka şehir olmasını en öncelikli görevlerinin arasına almıştır. Bu iş için tanıtım elemanlarımızı ön plana çıkaracağız. Değerlerimizin daha iyi anlaşılması ve sevilmesi için top yekün hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde kent daha iyi tanınacak

Uşak’ın marka şehirler arasında yerini almasının en güzel yolunun tanıtımdan geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ı marka şehir yapma hedefi ile yola çıktığımızda birçok farklı projelere imza atacağız. Projelerimizi hazırladığımız bu yolda emin adımlar ilerlemekteyiz. Marka olmanın en önemli yollarından birisi de şüphesiz tanıtımdan geçmektedir. Öncelikle ilimizin değerlerinin sahiplenmesi şarttır. Biz bu konuda da başarılı projelere imza atacağız. Kent Tarihi Müzesi’nde de bu bağlamda örnek bir çalışmaya başlanıldı. Çalışma ile müzemizde ilimizin önemli eserlerinin hediyelikleri satılmaya başlandı. Ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaşan uygulama ile şimdiden beğeni kazandık. Biz bundan sonra buna benzer uygulamalar ile tanıtıma en baştan hemşehrilerimizde başlamak istiyoruz. İlimizin değerleri her eve girmelidir. Belediye olarak tanıtım atağında emin adımlar ile ilerleyeceğiz” dedi.

İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Kentin Geleneksel Değerleri Yaşatılıyor Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı!