Kentsel dönüşümde kura Perşembe çekilecek

17-06-2014

Kentsel dönüşümde kura Perşembe çekilecek

Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri için durmaksızın çalışmalarını yapıyor. Kent park projesi ve kentsel dönüşüm projesi gibi projeleri ilk sıralara koyan belediye bu konuda önemli aşamalar kaydediyor. Kentin girişinde yer alan ve hızla devam eden kentsel dönüşümde biten birinci etabın ihalesi ise yapılacak. 19 Haziran 2014 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak kura töreni ile kentsel dönüşümde yerleri bulunan hak sahipleri yeni evlerine kavuşacak. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan 216 konut için yapılacak kuranın kendi dönemlerinde milat olacağını aktardı. Kura töreni ile başlayan sürecin, hızlı bir şekilde devam edeceğini dile getiren Cahan, " Belediyemiz söz verdiği tüm projelerin can bulması adına büyük bir efor sarf etmektedir. Kentsel dönüşüm de bu bağlamda kentimizin imajını değiştirecek ve bitirmeyi vaat ettiğimiz çalışmalardan birisidir. Bu konuda adımların somut olarak atılması bizleri mutlu ediyor” dedi. Bundan sonra da hızlı bir sürecin işleyeceğinin işaretini veren Cahan, her Ankara ziyaretinde aşamalar kaydettiklerini açıkladı. Yakın bir zamanda kentsel dönüşüm projesinin geri kalan kısmının ihalesinin yapılıp bitirileceğini bildiren Cahan, " Sürecin hızlı bir şekilde işlemesi kentimizin menfaatleri adına çok önemlidir. Yıllarca bitmeyen alanın artık talihini yenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yapılacak tüm işlemlerin kararlılıkla yapılması şarttır. İşte bu düşünceler ile hareket ederek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda gerçekleşecek ihalenin ardından alan kısa sürede bitirilecek” şeklinde konuştu.

Kuradan sonra hızlanacak

Kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının kurasının çekilmesi ile başlayan sürecin çok süratle devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Belediyemiz her yönü ile kentin projelerinin arkasında olacak ve çalışmalarını sürdürecektir. Bütün projelerimizde en ince ayrıntısına kadar ciddiyet ile davranıp projelerimizin takipçisi olacağız. Özellikle kentimizin imajını değiştirecek projelerde zaman kaybı yaşanmamasını önceliklerimizin arasında tutacağız. Kentsel dönüşüm projesi de bu düşünce ile hareket ettiğimiz projelerin başında yer almaktadır. Kentimizin hemen girişinde bulunan alan imaj açısından olumsuz düşünceleri pekiştiriyordu. Bu nedenle hemen çalışmaların başlaması gerekiyordu. Biz sürecin işlemesi ve hızlanması için sürekli Ankara ziyaretleri yaptık. Bu ziyaretlerimiz netice verdi. Biten ilk etabın kura törenini gerçekleştiriyoruz. Alanda bulunan ve yıkım nedeniyle kat sahibi olacak hak sahipleri Perşembe günü dairelerine kavuşacak. Şimdi bu güzel çalışmanın ardından yakın zamanda kalan etaplar için ihalenin gerçekleşeceğini müjdelemek isterim. Kentsel dönüşüm ihale sürecinin ardından kısa sürede bitecek ve Uşak marka olma yolunda bir adım daha atmış olacak” dedi.

3.0
İlgili İçerikler: UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Rasih Kural KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ Ali Kurak BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU Çukurağıl Köyünden Ramazan Korkmaz Fatih Pazar Yeri Kura Çekimi Başvuru Listesi Çukurağıl Köyünden Ayşe Temel Ali Osman Kural Çukurağıl Köyünden Ramazan Dinçer