STK'lar Yol Haritamızda Etkili Olacak

13-05-2014

STK’lar Yol Haritamızda Etkili Olacak

Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarının kent yönetiminde etkin olacağını belirtti. Uşak’ta ortak aklın ön plana çıkacağı bir yönetim tarzı içinde olacaklarını dile getiren Cahan, ortak akıl konusunda sivil toplum kuruluşlarının önemli bir noktada olduğuna değindi. Uşak’ın bu düşünceler ile daha iyi noktalara gelebileceğine yürekten inandıklarını belirten Cahan, "Uşak’ta yeni dönemde çok değişiklikler söz konusu olacak. Tek başımıza kentimizi ilgilendiren her konuda karar vermek yerine muhataplarının içinde olduğu sivil toplum kuruluşlarını da katan bir anlayışı benimseyeceğiz. Bu konuda ciddi adımlar atmayı kendimize bir görev bildik” dedi. Göreve başlamalarının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen kentte birçok sivil toplum kuruluşu ile görüştüklerini ileten Cahan, bu görüşmelerin Uşak’ın geleceğinde ve sorunlarında kendilerine ipuçları verdiğini bildirdi. Seçim döneminde de sıklıkla sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçip Uşak’ın sorunlarını kuruluşların uzmanlık alanları açısından dinlediklerine dikkat çeken Cahan, " Daha seçim dönemindeyken kentimizin yönetimini ve sorunlarını sivil toplum kuruluşlarından dinledik. Şüphesiz bu istişareler bize kentimiz hakkında fikir oluşturmada önemli etki sağladı. O dönemden bu yana eksikliklerimizi projelendirdik. Şimdi projelerimiz başlayacak. Bu stratejimiz kent menfaatleri için devam edecek” şeklinde konuştu.

Ortak akılda STK’lar önemli yer tutuyor

Uşak’ın geleceğini emin bir şekilde planladıklarını, bu yolda sözde değil, gerçek katılımlı bir yol haritası belirlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimiz gelişime aç olmakla birlikte yaşanabilir bir kent olması gerekmektedir. Mutlak mutluluk için kapsamlı ve herkesin içinde olduğu bir yönetim şarttır. Ancak bu şekilde ilimiz ilerleme kaydedebilir. Şehrimizin sorunlarını mümkün olduğunca vatandaşlarımızdan dinlemekle birlikte uzmanlığı olan sivil toplum kuruluşlarını da dinleyerek çalışma yapıyoruz. Yapılan işlerin doğru bir şekilde gerçekleşmesi ve bazen bizim göremediklerimizin projelere dahil edilmesi için sivil toplum kuruluşları olmazsa olmaz donelerin başında yer almaktadır. Bu nedenle STK’lar ile sürekli görüşme halindeyiz. Gerek seçim döneminde gerekse seçimden sonra sıklıkla sivil toplum kuruluşları ile görüştük. Bu görüşmeler kentimize kazanımlar sağlayacak düşüncelerin oluşmasında vesile oldu. Biz bundan sonra da aynı düşünceler ile hareket ederek kuruluşlarımıza kentimiz ile ilgili projelerde danışacağız. Böylece Uşak kazanmış olacak” dedi.

,

İlgili İçerikler: ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK 25-26 Mayıs Ramazan Bayramı 2. ve 3. günü açık olacak nöbetçi fırınlar. MUHTARLAR HALKIN SESİ OLACAK BEKLENEN HABER GELDİ, O MAHALLELERDEKİ DİREKLER TARİH OLACAK İsmetpaşa Caddesi 1-2 ve 3 Haziran tarihlerinde trafiğe açık olacak Uşak Belediyesi personeli bulduğu yaklaşık 6 bin lirayı yetkililere teslim etti