UŞAK ÜNİVERSİTESİ'DE "PİRİ REİS VE HARİTALARI" KONFERANSI

27-05-2014

UŞAK ÜNİVERSİTESİ’DE ”PİRİ REİS VE HARİTALARI” KONFERANSI

Uşak Üniversitesi Coğrafya ve Ekoloji Topluluğu tarafından "Piri Reis ve Haritaları” adlı konferans düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen konferansa Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Elibüyük konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Mesut Elibüyük, 1465-1555 yılları arasında yaşamış olan Piri Reis'in hayatından bahsederek Piri Reis'ten önce dünyada haritacılık ve çizilmiş dünya haritalarının durumunu aktardı. Piri Reis’in, Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik eserinde yer alan meşhur dünya haritası ve diğer haritaları nasıl çizdiğini söyleyen Prof. Dr. Mesut Elibüyük "Piri Reis, haritalarında kullandığı ölçek, yön oku, çeşitli işaretler, renkler, simgeler ve kenar bilgileri ile limanlar, bitki örtüsü, yer şekilleri, su kaynakları, o bölgede yaşayan hayvanlar, eski ve yeni yerleşmeler, şehir ve köyler hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş ve bunları haritalarda göstermiştir. Piri Reis, haritasında, yazı, şekil ve renklerle, günümüz dünyasında 40 kadar ülke ile ilgili ayrıntılı bilgi vermiştir” dedi.

Konferansın sonunda konuyla ilgili öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mesut Elibüyük’e Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Basim Saatçi üniversitemiz adına plaket ve topluluk danışmanı Öğr. Gör. Derya Acar ise çiçek verdi.

Konferansta ayrıca Prof. Dr. Mesut Elibüyük kitaplarını imzaladı.

HABER VR FOTOĞRAFTA İHA'DAN FAYDALANILMIŞTIR

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK