Uğurluel'den Tarih Dolu Bir Gece

6-12-2014

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir etkinliğe daha imza attı. Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel  "Selçuklular ve Mevlana" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Belediye  Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Kudret Aydın, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta Selçuklu İmparatorluğu eserleri ve Mevlana derinlemesine anlatıldı. Düzenlenen etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Belediyesi’nin sanatın ve kültürün kenti olmaya devam edeceğini belirtti. Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel’in de bu kapsamda  çok faydalı bir konferans verdiğini bildiren Başkan Cahan, "Bugün ülkemize mal olmuş ünlü bir araştırmacı yazar olan Talha Uğurluel’i ilimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Salonumuzda ve fuaye alanımızda boş yer kalmaması ne kadar güzel bir etkinlik yaptığımızı bize gösterdi. Kendilerinin verdiği bilgiler bizler için ışık oldu” dedi.

Uşak Belediyesi’nin bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğini hatırlatan Başkan Cahan, kentin sanata ve kültüre doyacağının altını çizdi. Aralık ayı içinde Türkiye tarafından sevilen kişileri kapsayan  önemli bir organizasyona daha imza atacaklarını dile getiren Cahan, "Belediyemiz halkımızın beklentilerine cevap veren kültür ve sanat organizasyonlarına imza atacak. Bu kapsamda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İkbal Gürpınar ilimize gelecek. Vatandaşlarımızın daha önce ilimize gelen hocamızın tekrar ilimize gelmesi yönünde beklentilerine bu şekilde cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

Faydalı bir gece oldu

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel’in verdiği konferanstan son derece değerli bilgiler edindiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bugün belediye olarak ilimizin kültür ve sanatta en önde yer alması için kendimize hedef koyduk. Bu bağlamda hedeflerimize ulaşmak için durmaksızın proje üretiyor ve uygulamaya geçiriyoruz. İlimize kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gelen misafirlerimizin, kentimize önemli katkılar sağlamasını istiyoruz. Bunlardan birisini de Ünlü Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel ile gerçekleştirdik. Yazarımızın verdiği bilgiler hepimizin belleklerinde yer edinmesini sağladı. Etkinliğimizin ne denli güzel olduğunu ise salonda ve fuaye alanımızda ayakta bile yer kalmayacak şekilde hazır bulunan izleyicilerimiz gösterdi” dedi.

Etkinlikler devam edecek

Belediye olarak bundan sonra da etkinlikleri dolu dolu yaşatacaklarını aktaran Başkan Cahan, "Kültür ve sanatın başkentleri arasında yer alacak bir kent hedefi ile bundan sonra da yolumuzda emin adımlar ile ilerleyeceğiz. Uşak’ın kültür ve sanatta gelişmesine katkı sağlayacak ve sosyal hayatına etki edecek birçok misafirimizi ilimizde ağırlayacağız. Bunlardan birisini ise Aralık ayı içinde gerçekleştireceğimiz İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İkbal Gürpınar ile gerçekleştireceğiz. Yerel sanatçılarımızın en iyi yerlere gelmesi hedefi ile kültür ve sanat alanında da güzel işler başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Cahan Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel’e kilim, tarhana ve "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” konulu plaket takdim etti.

Son Düzenlemeler: 08 Aralk, 2014
İlgili İçerikler: 06-03-2024 TARİH VE 77-78 SAYILI BMK 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06-03-2024 TARİH VE 74 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 80 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 75-76 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 79 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 39-40 SAYILI BMK 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07-02-2024 TARİH VE 59 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 60 SAYILI BMK