Uşak Belediyesi Aile ve Gençlik Danışmanlık Merkezi Hizzmete Başladı

19-06-2014

Uşak Belediyesi Aile ve Gençlik Danışmanlık Merkezi Hizmete Başladı

Uşak Belediyesi sosyal sorumluluklarını bilen bir belediyecilik anlamında çalışmalarına devam ediyor.  Göreve başlamasının üzerinden 3 ay bile geçmemesine rağmen her yaş kesiminden herkesin faydalanacağı sosyal sorumluluk projelerine imza atan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Buna göre Aile ve Gençlik Danışmanlık Merkezi hizmete açıldı. Atatürk Kültür Merkez’inde , bir aile danışmanı, bir psikolog ve bir psikolojik danışman, evlenme arifesinde olan gençlere sağlıklı evliliğin yöntemlerini anlatacak. Merkez ayrıca aile danışmanlık hizmeti, evlilik süresince karşılaşılan problemlerde ve gençlere yönelik danışmanlık hizmeti de verecek. Aile içi şiddetin önlenmesinde de önemli bir rol oynayacak merkez, bu konuda örnek bir çalışma sergileyecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sosyal sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını iletti. Belediyenin her anlamda mutlu kenti ortaya çıkarmak adına durmadan çalıştığını aktaran Cahan, " Bizler mutlu kentin mutlu bireylerden ve ailelerden geçtiğini biliyoruz. İlimizde her şeyden önce mutlu ailelerin olması gerektiğine inanıyoruz. Son yıllarda istatistiklere baktığımızda ilimizdeki boşanma oranları bizleri oldukça üzdü. Biz de bu kanayan yaraya belediye olarak merhem olmak istedik. Bu nedenle böyle bir merkez açtık” dedi. Merkezin ailelere ve evlenmek üzere olan çiftlere önemli bilgiler ile fayda sağlayacağını işaret eden Cahan, hizmet almak isteyen herkese bilimsel veriler ile evliliğin hassas noktalarını göstereceklerini vurguladı. Sosyal sorumlulukları konusunda ciddi adımlar atmayı sürdüreceklerini ileten Cahan, " İlimizin yaşlısından gencine, çocuğundan engellisine, kadınından erkeğine kadar her anlamda sosyal sorumluluğunu bilen bir yapıda olacağız. Bu durum ilimizin her yaş grubunda mutlu bir il olmasına neden olacaktır. Birçok sosyal sorumluluk çalışmaları ile Türkiye’de örnek bir yapı içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Mutlu aile için

Uşak’ta mutlu aile için belediyecilik anlamında büyük bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, " Kentimizin her anlamda gelişmesi bizler için çok önemlidir. Belediyemiz ilimizin fiziki gelişimi adına büyük projelerine çok yakında başlayacak. Kentimizde yaşayan herkes Uşak’ta olmaktan mutluluk duyacak. Aynı zamanda ilimize gelen insanlar da Uşak’tan ayrılmak istemeyecek. Bu nedenle hummalı bir projelendirme çabası içindeyiz. Belediyemiz mutlu kent için fiziki projelerin yanında sosyal sorumluluk çalışmalarına da imza atmaktadır. Sosyal sorumlulukların bilen bir belediye olarak her bireyi ilgilendiren işler yapacağız. Bunlardan birisi de şu anda başladı. Atatürk Kültür Merkezimizde Aile Danışmanlık ve Gençlik Merkezimizi açtık. Merkezimiz mutlu ailelerin hep var olması için mücadele edecek ve bu konuda ciddi bir danışmanlık hizmeti verecek. Özellikle evlenmek üzere olan çiftlerimiz merkezimize gelerek evliliği uzmanlarından dinleyecek. Aynı zamanda sıkıntılı olan ailelerimize de merkezimizde yol göstereceğiz. Gençlerimiz de merkezimizden en faydalı şekilde hizmet alacak. Merkezimiz ayrıca ilimizde artan boşanmaların önlenmesinde lokomotif görevi üstlenecek. Bu bağlamda başarı elde edeceğimize de inancımız tamdır. Belediyemiz buna benzer projeler ile kente katkı sağlamaya devam edecek” dedi.

Uşak Belediyesi’nin aile danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyenler 227 51 63 numaralı telefondan yada şahsen müracaat ederek faydalanabilecekler.

FOTOĞRAFLAR SEMBOLİKTİR

3.0
Son Düzenlemeler: 19 Haziran, 2014
İlgili İçerikler: Naile Eroğlu BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Naile Demirel ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI