Uşak halısı kullanımı için kampanya yapılacak

2086
24-06-2014

Uşak halısı kullanımı için kampanya yapılacak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın en modern kentler arasında yerini alması için bütün projelerinin alt yapılarını oluşturmaya başladı. Göreve başlamasının üzerinden henüz üç ay bile geçmeyen Başkan Cahan kentin has kültürünün yaşaması adına radikal çalışmalara da imza atacak. Bu çalışmalardan birisi ise Uşak halıları ile ilgili olacak. Tarihinde birçok ünlü ressamın tablolarına bile konu olmuş Uşak halılarının kentte yaşayan her eve girmesi öncelikli hedefler arasına alındı.  Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan "Uşak Halısı Kullanma Zamanı” kampanyası için kolları sıvadıklarını iletti. Uşak halısının can bulması için her şeyden önce kentin sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Cahan başlatacakları projenin bu bağlamda fayda sağlayacağını bildirdi. Her eve giren Uşak halısının tanıtım için paha biçilmez bir çalışma olacağına dikkat çeken Cahan, " Her fırsatta halılarımızın önemine vurgu yapıyoruz. Fuarlara katılıp tanıtımını en uygun şekilde gerçekleştirdiğimiz halılarımızda olmazsa olmaz bir şey bugüne kadar atlanmış. Ne kadar ilimizin değerinin paha biçilmez olduğunu belirtsek de vatandaşlarımızın evlerine halımız bugüne dek girmemiş. İşte bunun önünü açmak için başlatacağımız kampanya ile Uşak halısı artık her eve girecek” dedi. Kampanyanın geç kalınmış bir çalışma olduğunu aktaran Cahan, yakın zamanda başlayacak çalışma ile fayda bulacaklarına inandıklarını ifade etti. Kampanyanın hayata geçmesinin farklı kazanımların da önünü açacağını kaydeden Cahan, " Her eve girecek halılarımız evlerimize misafir gelenlerin de dikkatini çekecektir. İnanıyoruz ki evlerimizde doğal olarak teşhir edeceğimiz halılara ilgi günden güne artacak ve dolayısı ile eski günlerinden daha şöhretli hale gelecektir. Diğer yandan dokumanın artması istihdama da katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Artık eskisi gibi olacak

Uşak halılarının profesyonel bir çalışma ile hak ettiği yerde olacağını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu konunun alt yapısını tesis ettiklerini anlattı. Başlatacakları kapmayanın her anlamda etkisi göreceklerini belirten Cahan şöyle devam etti: "Uşak’ın asırlara mal olmuş ve dünyaca bilinen öz değeri şüphesiz halılarıdır. Bu bakımdan dünyaca ünlü ressamların bile tablolarında Uşak halıları yer almaktadır. Biz halılarımızın daha görkemli bir şekilde yayılmasını istemekteyiz. İlimizde yaşayan her Uşaklının bir kültür elçisi olmasını ümit ediyoruz. Bu durumun gerçekleşmesi için ise halımızın mümkün olduğu kadar fazla eve girmesi gerekmektedir. Nasıl ki tarhanamızı bilen vatandaşlarımız tarhanasına her platformda sahip çıkıyorsa halıları evlere girdiği takdirde daha çok sahiplenecektir.  Bu nedenle biz halıların daha fazla eve girmesi ve daha çok insanın alabilmesi için bir kampanya başlatacağız. Bu konuda gerekli alt yapı çalışmaları kısa süre sonra tamamlanacak. Yapacağımız çalışma ile bilinen markaları alan vatandaşlarımız değeri dillere destan olan Uşak halılarından en azından bir odasında bulunduracak. Bu tanıtım şüphesiz yapılan tüm tanıtımlardan daha üstün bir tanıtım olacaktır. Vatandaşlarımızın da konu ile ilgili hassasiyet göstereceklerine inancımız tamdır. Kampanyanın tam anlamı ile hayata geçmesi yapılacak tüm tanıtım çalışmalarından daha değerli olacaktır. Kampanyanın bir başka katkısı ise artan halı dokuma miktarı nedeni ile halıların daha çok dokunmasının sağlanması ve istihdamın artması olacaktır. Halılarımızın daha çok dokunması demek bu değerin asırlarca evlerde dokunması da demektir”

3.3
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK