ALATURKA AKŞAMLAR UŞAK'A DAMGA VURDU

2-08-2019

Alaturka Akşamlar Uşak’ta Büyük İlgi Gördü

TRT'nin sevilen programlarından ‘Alaturka Akşamlar’ müzik programının canlı yayını bu hafta Uşak'tan gerçekleştirildi. Birbirinden değerli TRT sanatçılarının yer aldığı programda, seslendirilen eserlere tüm Uşaklılar keyifle eşlik etti.

Uşak Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve TRT Müzik kanalından canlı olarak yayınlan ‘Alaturka Akşamlar’ programı için Uşak'a gelen TRT sanatçıları İsmail Özkan, Mine Geçili ve Zekai Tunca birbirinden güzel sanat müziği eserlerini Uşak'lılar için seslendirdi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda kurulan özel sahnede gerçekleşen programı vatandaşlar büyük bir keyifle izledi.

Program öncesinde Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ı makamında ziyaret eden sanatçılara, Başkan Çakın, Uşak’ın dillere destan lezzetlerinden olan tarhana ve helvayı hediye olarak takdim etti.

Sanat müziği severlerin yoğun katılım sağladığı programda AK Parti Uşak İl Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyeleri de protokolde yerini aldı. Saat 22:00'da başlayan ve bir buçuk saat süren program, Uşaklıların hafızalarında hoş bir seda bıraktı.

Başkan Çakın: “Zekai Tunca Beyefendi İle Aynı Sahneyi Paylaşmak Benim İçin Bir Onurdur”

Uşaklılar tarafından yüksek katılımın sağlandığı gecede, Uşak’a gelerek Türk Sanat Müziği severlerle buluşan TRT sanatçılarına teşekkür plaketi takdim eden ve bu geceye ilgi gösteren Uşaklılara teşekkür eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın Âşıklar Diyarı olduğunun altını çizdi. Bu sebeple, Uşak’ın antik kentleri, tarihi müzeleri, saraylarda baş tacı olan Uşak halısı ve Eşme kilimleriyle anılmasının yanında bundan sonra kültürel sanatsal etkinlikleriyle de her zaman anılacağını ve Uşaklı sanatseverlerle bu kültürel etkinliklerin yaşamaya devam edeceğini aktardı.

Türk Müziği’ne birbirinden kıymetli eserler kazandıran değerli sanatçı Zekai Tunca ile aynı sahneyi paylaşmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Çakın, “Bu güzel yaz akşamında Uşak Belediyemizin davetini kırmayarak bizleri onurlandıran ve bu harika geceyi yaşatan ‘Alaturka Akşamlar’ ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle aynı sahnede bulunmaktan gurur ve keyif duyduğum çok kıymetli Zekai Tunca beyefendiye de şükranlarımı sunuyor Uşak’ımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek kendisine teşekkür plaketi takdim etti.

Keyifli dakikaların yaşandığı konser, Uşaklıların TRT sanatçılarıyla fotoğraf çekimiyle son buldu.

İlgili İçerikler: Uluslararası Forumda Uşak Damgası 15 Temmuz Programına 'Şehir Tiyatrosu' Damga Vurdu ​Tanıtım Fuarına Uşak Damgası
uşak belediyesi müzik mehmet çakın trt alaturka akşamlar