ATIK PİL YARIŞMASINDA ÖDÜLLER DAĞITILDI

30-05-2019

Çevre duyarlılığı konusunda önemli adımlar atan ve yeni neslin doğaya karşı duyarlı, bilinçli yetişmesi adına çalışmalar ortaya koyan Uşak Belediyesi, düzenlediği atık pil yarışmasında dereceye giren minikleri ödüllendirdi. Bizzat Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın elinden ödüllerini alan miniklerin mutluluğu görülmeye değerdi.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılını kapsayan ve kentteki eğitim kurumlarını içine alan “Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi.

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ortaklığında ortaya koyulan, çevreye duyarlı gençler yetiştirmeyi ve daha temiz bir Uşak’a sahip olmayı hedefleyen projede, il geneli 3 bin 183 kilogram atık pil toplandı.

Kampanya kapsamında, Turhan Akçay İlkokulu 796 kilogram atık pil ile birinci, Mehmetçik İlkokulu 500 kilogram atık pil ile ikinci, Gazi Mustafa Kemal ve Miralay Halit Akmansu İlkokulları 400’er kilogram atık pil ile üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca 220 kilogram atık pil toplayan Bir Eylül İlkokulu da ilk beş içerisinde yer aldı.

Başarının Sahibi Minikler Ödüllerini Başkan’dan Aldı

Uşak Belediyesi ile TAP ortaklığından düzenlenen yarışma kapsamında en çok pil toplayan okul olan Turhan Akçay İlkokulu’nda miniklere hediyeleri dağıtıldı. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Mehmet Çakın da katıldı.

Güzel yarınların çevresini tanıyan ve yaşama, tabiata sahip çıkan nesiller üzerinden inşa edileceği vurgusunu yapan Başkan Mehmet Çakın, “Bu yarışma ve bunun gibi çevre duyarlılığını arttıran projelerle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Uşak’ta bu yıl ki yarışmamızda 3 tonun üzerinde atık pil toplandı. Bizler de miniklerimizin bu büyük çabasını karşılıksız bırakmayarak çeşitli ödülleri onlarla buluşturduk.” dedi.

Atıkların doğru toplanmasının hem çevre kirliliğinin önüne geçtiğini hem de milli ekonomiye önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Başkan Çakın, öğrencilere, ailelerine ve eğitimcilere ortaya koydukları duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

İlgili İçerikler: Serpil Başaydın KEMALÖZ MAHALLESİ 36. BÖLGE OLARAK ADLANDIRILAN ALANDA YAPILAN 18. MADDE UYGULAMA İŞLEMLERİ TAMAMLAN YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR Atike Gökdurna Atike Öğüt SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI Serpil Özkaya Ayşe Atik Atik Ercan
atık PİL YARIŞMASINDA ÖDÜLLER DAĞITILDI