Başkan Cahan, "15 Temmuz'da Miiletimiz Destan Yazdı"

27-12-2016

Başkan Cahan, “15 Temmuz’da Miiletimiz Destan Yazdı”

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve gazeteci yazar Süleyman Özışık, Uşak Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Bir Milletin Dirilişini Anlatıyor"  başlıklı konferansta konuştu.

Yarar,  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz'da amaçlarını darbe yapmak olmadığını, asıl hedeflerinin Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında yaşanan olaylara değinen Yarar, "Bu ülke 15 Temmuz'da, millet olmayı tekrar kazandı. 15 Temmuz darbe girişimi direniş ve diriliş. Biz 15 Temmuz'da direndik ve şuanda dirilişi yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz bitmedi çünkü 15 Temmuz ihanet sürecinin yalnızca küçük bir halkası"

Darbe girişiminin bir ihanet süreci olduğunu belirten Yarar, şunlara değindi:

"15 Temmuz bitmedi, çünkü 15 Temmuz ihanet sürecinin yalnızca küçük bir halkası. Aynı 7 Şubat'ta, 17-25 Aralık'ta olduğu gibi darbe girişimi de, sürecin bir parçasıydı. Bugünde, İstanbul'da ve Kayseri'de patlayan bombalar, ekonomik anlamda bizi tuzağa çekmeye çalışanların yapmış olduğu komplolar, sizce süreç bitmiş gibi gözüküyor mu? İhanetin boyutunda küçükte olsa bir değişme yok. Bunu engellemek istiyorsak, direnişi dirilişe çevireceksek, hep beraber uyanık olarak çevireceğiz. "

Yarar, 15 Temmuz'da milletin Fetullahçı Terör Örgütüne karşı gösterdiği direnişin başka bir örneğinin olmadığını belirtti.

Milletin birlik ve beraberlik içerisinde, dış güçlere karşı mücadele vermesi gerektiğini ifade eden Yarar, "15 Temmuz'da zoru başardık. Tankların, uçakların önüne çıkmak o kadar kolay birşey değil. Darbe girişimini dünyanın bir çok ülkesinde denediler ve başardılar, başaramadıkları tek örnek Türkiye. Bizim birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor." dedi.

"Dünyanın bir çok ülkesinde denediler ve başardılar, başaramadıkları tek yer Türkiye"

Yarar konuşmasında, "15 Temmuz herkes için sadece bir gün olabilir. Ama 15 Temmuz bu ülke tarihinde, önümüzde ki yıllarda hepimizin andığında, biz bir darbeyi engelledik diye neslin günü olacak. Aynı geçmişte yaşanan günler gibi olacak. Biz 15 Temmuz'u anlatmıyoruz, 15 Temmuz sürecindeki ihanetleri ve hala devam eden ihanetleri anlatmaya çalışıyoruz.15 Temmuz'da zoru başardık. Tankların, uçakların önüne çıkmak o kadar kolay birşey değil. Darbe girişimini dünyanın bir çok ülkesinde denediler ve başardılar, başaramadıkları tek yer Türkiye. Bizim birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor."ifadelerine yer verdi.

Yarar, dış güçlerin, Türkiye'yi Suriye gibi iç savaşa sürüklemek istediğini ve ülkede mezhep kavgaları çıkarmaya çalıştığını aktardı.

Türk halkının hiçbir zaman mezhep kavgasına girmeyeceğini belirten Yarar, "Irak'ta ismi Ömer diye ismi Ali diye insanların kafasını kesiyorlar. Orada Şiiler Ömer ismini çocuğuna vermez, Ali isminde Sünniler vermez. Benim ülkemde Ömer'de Ali'de aynı İnsana verilirken asla gam yapmayan insanların ülkesi.  Bu yüzden, benim ülkem asla Irak gibi Suriye gibi olmayacak. Fetullahçı Terör Örgütünün oynadığı oyunda bu, mezhep üzerine oynuyorlar. Bombaların ardından da gelecek olaylar mezhepler üzerine gelecek.Fetullahçı Terör Örgütünün ve onun üst aklının yapmak istedikleri, darbenin başarılı olması değildi, Türkiye'nin bir iç savaşa girmesini  istiyorlardı. Sokakta herkesin çatıştığı bir ortam yaratmak ve yeni bir Suriye yaratmaktı. Bizler tedbirli olmak zorundayız, hep beraber mücadele etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Uşak Valisi Ahmet Okur ise 15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Vali  Okur,"Vatanına ihanet eden milletine acımasızca kurşun sıkan FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.  Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz." dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Türk Milleti’nin darbecilere ve darbeci zihniyete geçit vermediğini vurguladı.

Başkan Cahan,” Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde kara bir leke olarak görülecek bir tarihi yaşarken, millet olarak aynı gün destan yazdı. Ülkemizdeki şer odakları ve onları yöneten terör  örgütlerinin hain saldırılarına o gün nasıl başımız dik olarak karşı koyduysak, bugün de aynı kararlılıkla ilerlemekteyiz” açıklamasında bulundu.

Konferans sonunda, Vali Ahmet Okur, 1977-78 döneminde Uşak'ın Gazi Mustafa Kemal ilkokulundan muzun olan Mete Yarar'a, mezuniyet belgesini, Belediye Başkanı Nurullah Cahan'da, Uşak kilimi hediye etti.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI
uşak belediyesi nurullah cahan ahmet okur darbe 15 temmuz mete yarar süleyman özışık