Başkan Cahan, Gençlerin Kitapla Buluşmasına Sponsor Oldu

23-10-2018

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ‘Bir bilenle bilge nesil’ projesi kapsamında Necati Özen Anadolu Lisesi’nde öğrencilere kitap dağıttı.

Genç Memur-Sen Sendikası’nın 81 ilde başlattığı ‘Bir Bilenle Bilge İnsan’ projesi dâhilinde gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği için Başkan Cahan, sabah saatlerinde Necati Özen Anadolu Lisesi’nde okulun öğretmenleri ve öğrencileriyle bir araya geldi. Genç Memur-Sen Uşak İl Başkanı Soner Akyıldız geçen yıl Uşak’ta 500 öğrenciyle Necip Fazıl’ın bir kitabını okuduklarını ve bu 500 öğrenci arasında yapılan kompozisyon yarışmasında Necati Özen Anadolu Lisesi öğrencisi Latif Atasever’in birinci olduğunu söyledi.

Akyıldız, projenin gerçekleştirilmesinde ve devamlılığının sağlanmasında en büyük desteğin Başkan Nurullah Cahan tarafından verildiğini belirtti. Akyıldız, “Geçen yıl 500 öğrencimizden birinci olan öğrencimiz Necati Özen Lisesi’nden Latif kardeşimizdi. Bu yıl da projemize buradan kitap dağıtımı ile başlamak istedik. Bu yıl 700 öğrencimizle Uşak’ta Sezai Karakoç’un ‘Mehmet Akif’ kitabını okumak istiyoruz. Yine Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Necati Özen Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Salih Tiker de dağıtımı yapılan kitabı bizzat okuduğunu, öz değerlerini benimsemiş bir neslin bu ülkede her zaman gelecek vadettiğini belirtti. Tiker, “Bizler bu nesli yetiştirmek için bu kitabı okuttuk. Öğrencilerimiz ilgi gösterdiler ve İnşallah bu çorbada bir tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Bunun için Sayın Memur-Sen Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. İnşallah böyle projelerin devam etmesini temenni ederiz.” diyerek teşekkürlerini sundu.

Sponsor yine Uşak Belediyesi

Gençlerin inşasında ‘Bir Bilenle Bilge İnsan’ projesinin önemine ve güzelliğine vurgu yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da projenin kitap basım ve dağıtımında Uşak Belediyesi’nin sponsor olduğunu dile getirdi. Bu yıl ki okumanın Sezai Karakoç’un ‘Mehmet Akif’ kitabı olacağını ve dağıtımının Necati Özen Anadolu Lisesi’nden başlatıldığını belirtti. Başkan Cahan, “Bugün sosyal medya çağının hâkim olmasıyla birlikte herkesin elinde cep telefonu, televizyon ve bilgisayar var. Sosyal medya çağı dediğimiz bir algı mevcut. Fakat bir de bunun yanında unutulmaması gereken bir kitap okuma alışkanlığı var. Bu kitap okuma alışkanlığının artması anlamında belediye olarak sponsoruz. Gençlerimizi seviyoruz, İnşallah sağlam ve gülü bir fiziki ve zihinsel yapıya sahip yeni nesiller inşa edeceğiz.” dedi. Cahan, Genç Memur-Sen Başkanı Soner Akyıldız’a, Necati Özen Anadolu Lisesi Müdürüne ve tüm öğrencilere teşekkürler etti.

Necati Özen Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe ayrıca Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Karaçallık ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Bilal Kara da katıldı.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kitap sponsor necati özen genç memursen