​Başkan Cahan Yeni Atanan Öğretmenlerle Buluştu

15-04-2016

Başkan Cahan Yeni Atanan Öğretmenlerle Buluştu

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye olarak eğitim ve öğretime desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini kaydederken, “Yeni neslimizin güzel bir şekilde eğitim alması adına ne gerekiyorsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü yeni atanan öğretmenlerin oryantasyon eğitimleri kapsamında Uşak Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmayla atanan öğretmenler meslek becerilerinin yanında, Uşak Belediyesi’nin işleyişi hakkında da bilgi aldılar. Ayrıca Belediyeye ait olan kültürel ve tarihi yerler de düzenlenen organizasyonlarla tanıtıldı. Belediye ile yapılan oryantasyon eğitimlerinin son aşaması ise Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın katıldığı ve öğretmen adaylarıyla buluştuğu bir toplantıyla gerçekleştirildi. 176 öğretmen adayının katıldığı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Başkan Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz ve Uşak Belediyesi birim müdürleri de katıldı.

Belediyemiz her zaman yanımızda

Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin yaptı. “İlimizde milli eğitime belediyemizin önemli destekleri oluyor” diyen Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığımız yeni atanan öğretmenlerimizin yetiştirme politikalarında değişiklik yaptı. Bu bağlamda ilk kez atanan arkadaşlarımız doğrudan sınıflara girmek yerine, 6 aylık uygulama ve oryantasyon döneminden sonra göreve başlamaları uygun görüldü. Bu süreçte okul içinde ve okul dışında 176 yeni atanan arkadaşımızla faydalı çalışmalar yaptık. Bu aşamada Belediyemiz de bize olumlu katkılar sağladı. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın eğitime önem veren kişiliği ve bizlere her zaman destek olması Milli Eğitim Müdürlüğü camiasını mutlu etmektedir. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Milli Eğitimimize desteklerimiz sürecek

Kentte eğitm ve öğretimin en iyi yerlere gelmesi adına Belediye olarak ellerini taşın altına koyduklarına değinen Belediye Başkanı Cahan, desteklerle en iyi yerlere gelmeyi hedeflediklerini anlattı. Cahan, “Biz Başkanlığa geldiğimizden bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli çalışarak güzel işler yaptık. Bundan sonraki süreçte de Yeni Uşak hedefimizde milli eğitim camiamızla örnek işler yapacağız. Biz Uşak’ı yeniden inşa ediyoruz. Kent Park Projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, Dokuzsele Deresi Islah Projesi, sosyal projeler ve eğitim projelerimizle Uşak’ımızı daha iyi yerlere getireceğiz. Eğitim ve öğretime vereceğimiz katkıyla ilimizin yeni neslinin istenilen düzeye gelmesine vesile olacağız ” dedi.

Eğitim kurumlarımız daha kaliteli binalarda

Kent Park Projesi kapsamında eğitim kurumlarının yeni binalarına gideceğinden de bahseden Cahan, yeni binaların eğitime ayrı bir hava katacağına işaret etti. Cahan sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ilgili bina anlamında güzel çalışmalar var. Kent Park Projesi sınırları içinde yer alan 6 adet okulumuz var. Bu okulların hepsini yeniliyoruz. Endüstri Meslek Lisesi bitti ve yeni yılda yeni binasında eğitim hayatına başlayacak. Kız Meslek Lisesi’nin yeni yerinin sorunlarını çözdük ve yakın zamanda bitireceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, rehberlik hizmetleri ve BİLSEM’in projesini bitirdik ve yaklaşık 2 yıl sonra yeni binasına geçecek. Öğretmenevimizin de yeni yerini belirledik ve yeni yerinde 2 yıl içinde hizmete girecek. Kısacası eğitim kurumlarımız hak ettiği yerlerde olacak. Bu vesileyle yeni öğretmenlerimizin vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirmesini temenni ederken, görevlerinde başarılar dilerim”.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU Şakir Yeniceli UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ
uşak belediyesi nurullah cahan belediye toplantı bülent şahin atanan öğretmenler milli eğitime destek