​Başkan Cahan'dan 1 Eylül Mesajı

1-09-2015

Başkan Cahan’dan 1 Eylül Mesajı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü sebebiyle bir açıklama yayınladı. Uşaklıların kurtuluşunda destansı bir mücadele verdiğine dikkat çekilen açıklama şu şekilde devam etti:

“İlimiz bundan 93 yıl önce düşman esaretini kabul etmeyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde savaşan ordumuzla beraber büyük mücadele vermiştir. Uşak’ın asla bir düşman yurdu olmayacağını Kuvay-ı Milliye ruhu ile dosta düşmana gösteren kentimizin evlatları işgalcilere karşı gereken dersi 93 yıl önce vermişlerdir. Kentimizin bağrından kopan yiğitlerimiz söz konusu vatan topraklarıysa gerisinin teferruat olduğunu kahramanlıkları ile bir kez daha ispat etmişlerdir. Bu savaşta Uşak’ta yaşayan hemşehrilerimiz kadın erkek demeden birlik içinde vata topraklarını korumuşlardır. O günlerin en güzel hatırası ise bugün hala baktığımızda tüylerimizin diken diken olduğu ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ temalı fotoğraftır. Fotoğrafa bakıldığında ise birlik ve beraberliğimizin ne kadar kuvvetli olduğu aşikardır. İşte Uşak’ta yaşayan herkes bugün de bu birliği ve beraberliği en güzel şekilde yaşatmaktadır. Kentimizin genel yapısına baktığımızda Türk’ü Kürt’ü ve farklı ırkların olduğunu görmekteyiz. Bugün ülkemizde kaos çıkartmak isteyenler ilimize bakarak ne kadar bütünleştiğimiz görmelilerdir. Bu topraklarda yaşayan herkes bilmelidir ki 93 yıl önce kenti koruyanlar bugün de birlik ve beraberlik içinde topraklarına sahip çıkacaklardır. Bu düşüncelerle ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü tekrar kutlarken, ülkemizi ve şehrimizi koumak adına şehit olanları rahmetle anıyoruz”

Son Düzenlemeler: 01 Eyll, 2015
İlgili İçerikler: Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı Eylül Nisa Öztürk BAŞKANIMIZ MEHMET ÇAKIN'DAN 1 EYLÜL MESAJI Belediye Başkanımız Mehmet Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Berat Kandili Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Çanakkale Zaferi Mesajı Başkan Çakın'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
uşak nurullah cahan başkan 1 eylül