Başkan Cahan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

24-11-2016

Başkan Cahan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Açıklamada öğretmenlerin emeklerinin karşılığının asla ödenilemeyeceğine değinen Cahan,  “Öğretmenlerimiz fedakarca çalışan, bizlerin, vatanının ve milletinin selameti için çaba sarf eden eğitim neferleridir. Bugün nereye bakarsak bakalım bütün güzelliklerde öğretmenlerimizin eserleri vardır. Tarihimiz ve dinimizde öğretmenlere verilen değeri en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Hz Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretenin ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Bunun yanında ecdadımızda da bu konuda güzel örnekler söz konusudur. Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran Yavuz Sultan Selim Han sefer dönüşünde hocasının atının ayağından kaftanına gelen çamur karşısında; ‘Âlimin atının ayağından sıçrayan çamur parçası, bizim için şereftir’ diyerek yine eğitenlere atıfta bulunmuştur. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek yeni kuşakların yetiştirilmesinde öğretmenlere düşen görev ve önemi dile getirmiştir. Başkan Cahan öğretmenlerimizin 24 kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ Hesna Öğünür BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
uşak belediyesi nurullah cahan 24 kasım açıklama öğretmen günü